Θετικός στον κορωνοϊό ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ

Θετικός στον κορωνοϊό ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, αναφέρει σχετικά μία πηγή με γνώση της κατάστασης. Σύμφωνα με τη ρεπόρτερ του Bloomberg, Τζένιφερ Τζέικομπς, ο Ο’ Μπράιεν βρίσκεται ήδη σε κατάσταση απομόνωσης στο σπίτι του από όπου και «τρέχει» το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, μετά την προσβολή του από τον ιό σε μία οικογενειακή εκδήλωση.

Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι το προσωπικό του εξετάζεται διαρκώς για τυχόν προσβολή από τον νέο κορωνοϊό, με τον Ο' Μπράιεν να είναι ο πιο υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που έχει προσβληθεί από την COVID-19.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico, εν αντιθέσει με τους ισχυρισμούς του Bloomberg, δεν είναι ξεκάθαρο πως ο Ο' Μπράιεν εκτέθηκε στον ιό, καθώς και πόσο συχνά ερχόταν σε επαφή με τον Τραμπ το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, οι δύο άνδρες εμφανίσθηκαν μαζί πριν από δύο εβδομάδες στο Μαϊάμι.

Μολαταύτα, ο Λευκός Οίκος αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο από τη νόσηση του Ο' Μπράιεν, τονίζοντας ότι τα συμπτώματα του είναι ήπια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή