Κύπελλο Ελλάδας: Τελικός στις 30 Αυγούστου

Κύπελλο Ελλάδας: Τελικός στις 30 Αυγούστου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο καυτά θέματα στο τραπέζι συνεδρίασε χθες η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ 1 της ερχόμενης σεζόν και τον ορισμό του τελικού Κυπέλλου της περασμένης σεζόν. Η αποφασιστικότητα της επιτροπής εξαντλήθηκε στο θέμα του τελικού, με την πρόταση για το ΟΑΚΑ, την 30ή Αυγούστου, να συγκεντρώνει 12 ψήφους υπέρ. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League Λεωνίδας Μπουτσικάρης και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης ψήφισαν για να διεξαχθεί ο τελικός την Πέμπτη 30 Ιουλίου. Λευκό έριξε ο β΄ αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ απών ήταν ο πρόεδρος της ΑΕΚ Βαγγέλης Ασλανίδης.

Εχει ενδιαφέρον πως, σύμφωνα με την προκήρυξη που τροποποιήθηκε μόλις πέρυσι το καλοκαίρι, ο τελικός δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί στην έδρα των φιναλίστ. Αρα ΟΑΚΑ (ΑΕΚ) και Καραϊσκάκη (Ολυμπιακός) αυτόματα θα έπρεπε να τεθούν εκτός συζήτησης. Βέβαια και η ημερομηνία έχει κάποια… ελαττώματα, αφού στις 3 Σεπτεμβρίου η Εθνική Ελλάδος έχει παιχνίδια για το Nations League κόντρα στη Σλοβενία και μετά στις 6/9 με το Κόσοβο. Η πρώτη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του Φαν Σιπ θα γίνει μία ημέρα μετά τον τελικό, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Το ένα θέμα, έστω και ανορθόδοξα, φαίνεται πως λύθηκε. Το άλλο, η αναδιάρθρωση, μετατέθηκε για τις 3 Αυγούστου, με την ΕΠΟ να αναβάλλει κατά μία εβδομάδα την απόφασή της. Ολα δείχνουν πως η επιθυμία της ομοσπονδίας για αύξηση των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 1 θα παραμείνει… επιθυμία, αφού η Super League, με ψήφους 13-1, είπε ένα ηχηρό «όχι» στην αναδιάρθρωση, ενώ και με ανακοίνωσή της διεμήνυσε πως το επόμενο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει εάν η ΕΠΟ, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο, αποφασίσει να αυξήσει τις ομάδες.

«Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην τροποποιήσει την προκήρυξη του πρωταθλήματος αγων. περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμμείνει στη διοργάνωση του πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της προκήρυξης. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δεν γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δεν θα καταθέσει προκήρυξη», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της λίγκας. Με αυτή την απόφαση, ο Πανιώνιος (που ψήφισε υπέρ) υποβιβάζεται οριστικά στη Σούπερ Λιγκ 2. Στο πλευρό της η Super League έχει και την UEFA, η οποία με τη σειρά της δεν είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης της μεγάλης κατηγορίας.

• Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία, με το όνομα του Γιώργου Κομίνη να μη βρίσκεται σε αυτή.

• Ο Γρηγόρης Γεωργάτος αναλαμβάνει το πόστο του συντονιστή στρατηγικού πλάνου των εθνικών μας ομάδων, έπειτα από εισήγηση του Κώστα Κωνσταντινίδη, που είναι τεχνικός διευθυντής σε όλα τα τμήματα της «γαλανόλευκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή