Ο «φάκελος» του διπλού φονικού στην Κέρκυρα

Ο «φάκελος» του διπλού φονικού στην Κέρκυρα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Φεβρουάριο, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία των δύο Μαυροβούνιων στην ταβέρνα «Η Βοσκοπούλα» στη Βάρη, αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ταξίδεψαν στο Βελιγράδι για να συναντηθούν με Σέρβους ομολόγους τους. Τα θύματα εκείνης της επίθεσης ήταν αρχηγικά μέλη της «Σκάλιαρι», της μιας από τις δύο αντίπαλες συμμορίες με έδρα την πόλη Κότορ του Μαυροβουνίου. Είχαν εμπλοκή σε δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών κ.ά. Σε εκείνη τη συνάντηση, τα στελέχη της σερβικής αστυνομίας είχαν δώσει στους Eλληνες συναδέλφους τους ένα αναλυτικό σχεδιάγραμμα με την επιχειρησιακή πυραμίδα της «Σκάλιαρι». Στις δύο πρώτες θέσεις ξεχώριζαν τα ονόματα των δύο νεκρών της Βάρης.

Στην τρίτη αυτό του Σέρβου Νταμίρ Χάτζιτς, που βρέθηκε την Πέμπτη δολοφονημένος στην Κέρκυρα. Μαζί του στη νοικιασμένη βίλα στην παραλία Χαλικούνας βρέθηκε νεκρός και ο Aλαν Κόζαρ. Ηγείτο συμμορίας με έδρα το λιμάνι Μπαρ του Μαυροβουνίου («Συμμορία του Μπαρ») και διατηρούσε στενές σχέσεις με την ηγεσία της «Σκάλιαρι».

29 σφαίρες

Οι δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί μέσα σε νοικιασμένο αυτοκίνητο Yaris στο πάρκινγκ της πολυτελούς βίλας. Δολοφονήθηκαν ενώ επέστρεφαν από τη θάλασσα. Πριν προλάβουν να κατέβουν από το αυτοκίνητο, δέχθηκαν 29 σφαίρες από δύο όπλα διαφορετικών διαμετρημάτων. Τους εντόπισε νεκρούς στις 7 μ.μ. μια γυναίκα με την οποία είχαν κλείσει ραντεβού για μασάζ και ενώ στον Τύπο της Σερβίας είχε ήδη κυκλοφορήσει η είδηση της δολοφονίας τους. 

Ο «φάκελος» του διπλού φονικού στην Κέρκυρα-1

Σύμφωνα με πληροφορίες της σερβικής ιστοσελίδας ερευνητικής δημοσιογραφίας KRIK, οι Κόζαρ και Χάτζιτς συμμετείχαν στον πόλεμο με την αντίπαλη σπείρα «Καβάτσκι» του Μαυροβουνίου, ο οποίος μετρά ήδη 45 νεκρούς. Ο Κόζαρ ανέλαβε την ηγεσία της «Συμμορίας του Μπαρ» το 2013 μετά τον θάνατο σε αυτοκινητικό δυστύχημα του τότε επικεφαλής της, Λούκα Ντούροβιτς. Το 2015 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 2 μηνών για τον εκβιασμό ενός ξενοδόχου.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Κόζαρ τοποθέτησε και ενεργοποίησε διαδοχικά τρεις βόμβες σε υπό ανέγερση ξενοδοχείο του επιχειρηματία προκειμένου να του αποσπάσει εκβιαστικά 2,5 εκατ. ευρώ. Το 2016 ανέθεσε σε πληρωμένο δολοφόνο την εξόντωση ενός αντιπάλου του ονόματι Σλόμπονταν Σαράνοβιτς. Το σχέδιό του ωστόσο ναυάγησε καθώς το άτομο που είχε συμφωνήσει να εισπράξει 100.000 ευρώ για να φέρει εις πέρας την αποστολή υπαναχώρησε και αποκάλυψε τα πάντα στο παρ’ ολίγον θύμα του. Γι’ αυτή την υπόθεση εις βάρος του είχε εκδοθεί και εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των Αρχών του Μαυροβουνίου.

Επαφές

Ο Χάτζιτς, αντίστοιχα, κατεζητείτο από την αστυνομία της Σερβίας καθώς φέρεται να ήταν ο ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας μέλους της ομάδας «Καβάτσκι», σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Βελιγράδι. Η σκηνή της δολοφονίας έχει αποτυπωθεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δημοσίευσαν οι ερευνητές – δημοσιογράφοι του ΚRIK.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής είχαν προ μηνών εντοπίσει ίχνη του Χάτζιτς στην Αθήνα. Από μαρτυρίες, έγγραφα και την έρευνα στο σπίτι όπου διέμεναν τα θύματα της διπλής δολοφονίας στη Βάρη, προέκυπτε ότι ο Χάτζιτς είχε παρουσία στην Αθήνα και επαφές με τα θύματα, δίχως κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τον φόνο του παρέμενε στην Ελλάδα ή όχι. Η βίλα στην Κέρκυρα πάντως είχε νοικιαστεί στα τέλη Ιουνίου και για διάστημα δύο μηνών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή