Απόπειρα δολοφονίας κατά του Στέφανου Χίου

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Στέφανου Χίου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος ένοπλης επίθεσης έγινε χθες τα ξημερώματα ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος. Δέχθηκε δύο σφαίρες στον λαιμό και το στήθος, που όμως δεν έπληξαν ζωτικά του όργανα. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου ΚΑΤ. Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Μέχρι τις απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του τμήματος περίμεναν το πράσινο φως των γιατρών για να του πάρουν κατάθεση.

Τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν, πάντως, ο δημοσιογράφος μίλησε σε συνεργάτες του καθώς και αστυνομικούς και περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος. Οπως είπε, δέχθηκε την επίθεση στις 2 τα ξημερώματα, τη στιγμή που επέστρεφε σπίτι του από τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» στους Αμπελοκήπους. Πάρκαρε μερικές δεκάδες μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας και πριν προλάβει να αποβιβαστεί, ένα άτομο που φορούσε κουκούλα πλησίασε την πόρτα του οδηγού και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του. Η μία σφαίρα τον πέτυχε στον λαιμό και η άλλη στο στήθος, προκαλώντας του διαμπερή τραύματα. Στο σημείο της επίθεσης οι αστυνομικοί βρήκαν δύο κάλυκες από πιστόλι, όχι όμως και τις βολίδες. Ο δημοσιογράφος είπε σε συνεργάτες του ότι το άτομο που τον πυροβόλησε είχε καλύψει όλο το πρόσωπό του με κουκούλα, καθώς και ότι με την άκρη του ματιού του αντελήφθη την παρουσία και δεύτερου ατόμου στο σημείο.

Μέτρα αυτοπροστασίας

Η κάμερα ασφαλείας που κατά πληροφορίες λειτουργεί στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει δεν έχει καταγράψει –τουλάχιστον ευκρινώς– τη σκηνή της επίθεσης. Ατομα από το περιβάλλον του είπαν στην «Κ» ότι ο δημοσιογράφος έπαιρνε μέτρα αυτοπροστασίας. Χρησιμοποιούσε νοικιασμένα αυτοκίνητα τα οποία ενάλλασσε σε τακτά διαστήματα, ενώ στάθμευε μακριά από την είσοδο της πολυκατοικίας του. Στη θέα του ενόπλου ο Στέφανος Χίος άνοιξε την πόρτα του οδηγού και με αυτή χτύπησε τον δράστη. Η σύζυγός του φέρεται να κατέθεσε ότι στο άκουσμα των πυροβολισμών βγήκε στο μπαλκόνι και άκουσε τον σύζυγό της να φωνάζει. Αν και τραυματίας, μετέβη μόνος του στο Σισμανόγλειο και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

Η πληροφορία ότι ο δράστης σταμάτησε να πυροβολεί επειδή το όπλο του υπέστη εμπλοκή δεν επιβεβαιώνεται από τους αστυνομικούς. Θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο από τα γραφεία της εφημερίδας στους Αμπελοκήπους μέχρι το σπίτι του. Η άδεια οπλοφορίας είχε αφαιρεθεί από τον δημοσιογράφο μετά την ένοπλη επίθεση που είχε εξαπολύσει ο τελευταίος κατά δικαστικού επιμελητή (Φεβρουάριος 2019). Τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολουθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δίχως προς το παρόν να έχουν προκύψει στοιχεία που να συσχετίζουν την υπόθεση με τη δράση τρομοκρατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή