Αγοράζει ακίνητα στη Θεσσαλονίκη η Dimand

Αγοράζει ακίνητα στη Θεσσαλονίκη η Dimand

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές του φθινοπώρου αναμένεται να επισημοποιήσει, εκτός απροόπτου, τη νέα επενδυτική της κίνηση, αυτή τη φορά στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης, η Dimand Real Estate. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων έχει εντοπίσει σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη γραφειακών χώρων στη συμπρωτεύουσα και κινείται για την τοποθέτησή της και στη συγκεκριμένη αγορά. Στην πρόσφατη ημερίδα Prodexpo North, ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand Real Estate, κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος επισήμανε ότι έχουν εντοπιστεί τα κατάλληλα οικόπεδα και κτίρια και είναι πλέον θέμα χρόνου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές συμφωνίες, πιθανώς μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, αν δεν είχε μεσολαβήσει το ξέσπασμα της πανδημίας, πιθανότατα, να είχε ήδη ολοκληρωθεί η σχετική κίνηση.

«Κοιτάζουμε τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης και είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνιών για τουλάχιστον δύο από τα τρία ακίνητα που μας ενδιαφέρουν. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη σύγχρονων γραφειακών χώρων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριόπουλος, προσθέτοντας ότι τα ακίνητα που θα δημιουργηθούν θα έχουν πολλούς μισθωτές, δεν θα απευθύνονται δηλαδή σε έναν χρήστη. Πρόθεση της Dimand είναι να απευθυνθεί σε μία σειρά από ελληνικές εταιρείες και ξένους πολυεθνικούς ομίλους, που αναζητούν σύγχρονα γραφεία στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως αντίκρισμα. Κατά τον ίδιο, η δυτική πλευρά της πόλης είναι η πλέον κατάλληλη για την ανάπτυξη τέτοιων χρήσεων, λόγω της ύπαρξης μεγαλύτερων εκτάσεων και κτιρίων, γεγονός που προσφέρει στο σημείο σημαντικό πλεονέκτημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Dimand Real Estate έχει εξασφαλίσει σημαντική ρευστότητα για την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος. Πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο της HIG. Βάσει αυτής, θα ενεργοποιηθεί ο  βραχίονας της HIG στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων, η HIG. Europe Realty, μέσω της οποίας θα χρηματοδοτηθούν τα νέα έργα ανάπτυξης ακινήτων της Dimand Real Estate, δίνοντας έμφαση στην αγορά γραφείων και στον κλάδο της φιλοξενίας (ξενοδοχεία και κατοικίες).

Η σχετική συμφωνία προβλέπει τη χορήγηση μιας ανοικτής γραμμής πίστωσης, ύψους της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, με την οποία η ελληνική εταιρεία θα μπορέσει να ενισχύσει σημαντικά τη ρευστότητά της. Με τη συνδρομή και δανειακής μόχλευσης, η διοίκηση της Dimand είναι πλέον σε θέση να «τρέξει» νέα έργα ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η προοπτική και περαιτέρω χρηματοδότησης, εφόσον κριθεί απαραίτητη.

Η Dimand Real Estate πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά ανάπτυξης ακινήτων, ιδίως γραφείων, τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα έχει αναπτύξει τις πρώην εγκαταστάσεις της «Παπαστράτος» στον Αγιο Διονύσιο Πειραιά, συνεργάζεται με την Prodea Investments για την ανάπτυξη μιας σημαντικής έκτασης στη Λ. Συγγρού, επίσης για την ανάπτυξη γραφείων, ενώ το ίδιο έχει πράξει και με τη Eurobank (μέσω της πρώην Grivalia) για την ανακατασκευή του κτιρίου των πρώην γραφείων της «Ελευθεροτυπίας» στον Νέο Κόσμο.

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με την EBRD, η Dimand Real Estate υπέγραψε, από κοινού με την Prodea Investments, τη σύμβαση για την ανακατασκευή κι εκμετάλλευση του Πύργου του Πειραιά. Πρόκειται για επένδυση 50 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας θα κατασκευαστεί το πιο «πράσινο» κτίριο γραφείων της χώρας, το οποίο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή