Σαν το αλάτι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν λέει κάποτε ένας βασιλιάς που έδιωξε την κόρη του γιατί δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τη βαρύτητα της απάντησής της όταν τη ρώτησε πόσο τον αγαπάει. Και τότε εκείνη του απέδειξε παραθέτοντας ένα ανάλατο γεύμα, πόσο σπουδαία ήταν η παρομοίωσή της: «Σ’ αγαπώ όσο αγαπώ το αλάτι».

Σαν το αλάτι-1

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μαρία και ο Βασίλης. Έστησαν με πολύ κέφι το μαγαζί τους ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, για να είναι το φαγητό τους αλμυρό και νόστιμο. Έφτιαξαν μια απίθανη ταβέρνα, φίνα περιποιημένη, μα δίχως περιττά αμπαλάζ. Άποψή μου, καθώς το παρακολουθώ κάθε χρόνο: είναι ένα από τα πιο σταθερά ποιοτικά, τίμια μαγαζιά, και όχι μόνο στην Τήνο. Έχουν τα πάντα φροντισμένα. Μια επιλογή από 22 ουζάκια και κάμποσα τσίπουρα που τραβιούνται με τα μεζεκλίκια του καταλόγου, και ακόμα μια εμπνευσμένη λίστα με εμφιαλωμένα κρασιά σε κυκλαδίτικο mood. Φαγάκι απλό και νόστιμο, σύγχρονα ταβερνίσιο με όλη την ταπεινότητα, την περηφάνια και την ειλικρίνεια της λέξης «ταβέρνα».

Σαν το αλάτι-2

Το φαγητό τους είναι καθρέφτης όλων των προηγούμενων. Σαλάτα με φασόλια, κρεμμύδι, ντομάτα, ρέγγα, αυγά τουρσί, όλα πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι. Καβουράκια αχνιστά με χόρτα και σπιρτάδα λεμονιού.

Καλαμάρι καλαμποκαλευρωμένο, τραγανό από το τηγάνι, σβήνει σε δροσερό γιαούρτι. Σαρδέλες ψητές με καππαροσαλάτα, καρυκευμένες με λαδολέμονο κάππαρης. Ακόμα μερικά αντίστοιχα πιάτα, εγγυημένα νόστιμα, και φυσικά όλα τα ντόπια εκλεκτά: αγκιναράκια ξιδάτα, λούζα, καρίκι, κοπανιστή και πολλά άλλα.

Σαν το αλάτι-3

Σαν το αλάτι, Παραλία Αγ. Φωκά, Τήνος,

Τ/22830-29.266, καθημερινά 12.00-00.00. 15-25 €/άτομο, χωρίς τα ποτά.

Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή