Εντατικοί έλεγχοι της αστυνομίας στη Μύκονο

Εντατικοί έλεγχοι της αστυνομίας στη Μύκονο

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση των αστυνομικών ελέγχων στη Μύκονο για τον περιορισμό της παραβατικότητας και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που επισκέφθηκε το νησί. Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκε η αναβάθμιση του τοπικού αστυνομικού τμήματος σε υποδιεύθυνση και η στελέχωσή της με 90 άτομα προσωπικό.

«Ο υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στο κτίριο που θα στεγάσει τη νέα υπηρεσία, ενώ στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της ανομίας στο νησί», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στέλεχος της Κατεχάκη τόνισε χθες στην «Κ» ότι «παρά τη μειωμένη –λόγω κορωνοϊού– τουριστική κίνηση, καταγράφονται και φέτος κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων». Επιπλέον, αποκάλυψε ότι έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα με επικεφαλής αξιωματικό και αποστολή τη σύλληψη των –κυρίως– αλλοδαπών διαρρηκτών που δραστηριοποιούνται στο νησί. Η εν λόγω ομάδα πρόκειται μάλιστα να ενισχυθεί με αστυνομικούς από τα κεντρικά και συγκεκριμένα από το τμήμα «Διαρρηκτών» της Ασφάλειας Αττικής. Με πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη, στη Μύκονο πρόκειται να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ). Στόχος είναι να πολλαπλασιαστούν οι τροχονομικοί έλεγχοι και κυρίως να αυστηροποιηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ενοικίασης οχημάτων σε τουρίστες. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, τα στελέχη της ΟΕΠΤΑ πρόκειται να προχωρήσουν σε αυστηρές συστάσεις προς τους ιδιοκτήτες εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Αφορμή για την απόφαση στάθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός Ιταλίδας τουρίστριας ηλικίας μόλις 18 ετών, όταν το νοικιασμένο τζιπ στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλες επτά φίλες της έπεσε σε γκρεμό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, τέλος, ο υπουργός στην εφαρμογή ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό.

Στις συναντήσεις με τους τοπικούς αξιωματούχους ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο φαινόμενο των ιδιωτικών πάρτι σε νοικιασμένες βίλες του νησιού. Εξέφρασε, μάλιστα, τη βούληση για διενέργεια ελέγχων –παρουσία εισαγγελέα– σε σπίτια όπου διεξάγονται πάρτι με δεκάδες ή και εκατοντάδες συμμετέχοντες. Επίσης, φέρεται να υπάρχει πρόθεση να τεθεί όριο στον αριθμό συμμετεχόντων, 50 άτομα. Πρόκειται για πρακτική που εφαρμοζόταν τα προηγούμενα χρόνια σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Ιμπιζα της Ισπανίας, αλλά φέτος κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω της πανδημίας. «Πρέπει να κρατήσουμε το νησί όρθιο», φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του ο υπουργός, προαναγγέλλοντας ανάλογη επίσκεψη στη Σαντορίνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή