Η ζωή ξέρει

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφοντας νοερά καμιά φορά στις ημέρες της καραντίνας, ένα από τα πρώτα πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι η ελαφρώς ξεχαρβαλωμένη υδρόγειος σφαίρα που μέχρι τον περασμένο Απρίλιο είχα καταχωνιασμένη σε μια ντουλάπα. Τις δύσκολες μέρες, όταν νιώθαμε πως είχαμε στερέψει πια από ιδέες οικογενειακής ψυχαγωγίας, την τοποθετούσαμε στο τραπέζι και αρχίζαμε να ονειρευόμαστε τα επόμενα τρελά και μακρινά ταξίδια μας χωρίς να βάζουμε νερό στο κρασί μας. Βουτιές στις θερμές πηγές της Ισλανδίας, snorkelling στα Γκαλαπάγκος, road trips στην Ανατολική Ακτή. Η αναζήτηση προορισμού έγινε το άτυπο παιχνίδι της πανδημίας – μέχρι και μικροί αναίμακτοι αδελφικοί καβγάδες στήθηκαν από τις κόρες μου για το αν τελικά θα πάμε στην Αφρική ή στην Ασία ή για το ποια θα κάθεται παράθυρο στην υπερατλαντική πτήση.

Γι’ αυτό και όταν σε πρόσφατο διαδικτυακό μου χαζολόγημα σκόνταψα πάνω στην πλατφόρμα Virtuoso Wanderlist, «τσίμπησα» αμέσως. Το online εργαλείο που δημιούργησε το ταξιδιωτικό δίκτυο πολυτελείας Virtuoso και προσφέρεται δωρεάν στους χρήστες αυτή την εποχή σε ρωτάει πού θέλεις να ταξιδέψεις, ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου και σε τι είδους δραστηριότητες θα ήθελες να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου. Αφού απαντήσουν και οι υποψήφιοι συνταξιδιώτες σου, στη συνέχεια οι σύμβουλοι της Virtuoso καταρτίζουν σε συνεννόηση με εσένα ένα πενταετές ταξιδιωτικό πλάνο, ώστε η φαντασίωση να έρθει στα μέτρα της πραγματικότητας. Να ξέρεις δηλαδη, κατά κάποιον τρόπο, πού βρίσκεσαι και πού βαδίζεις.  

Το να ονειρεύεσαι το μέλλον σού επιτρέπει να διαχειρίζεσαι καλύτερα το παρόν. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο σχεδιασμός –τόσο στη ζωή όσο και στα ταξίδια– ενθαρρύνει τη θετική σκέψη ακόμα και στο πιο αβέβαιο περιβάλλον. Ιεραρχείς προορισμούς, όπως ιεραρχείς τις επιθυμίες και τις προτεραιότητές σου, ώσπου έρχεται η στιγμή της γλυκιάς ικανοποίησης για την ιδέα που δουλεύτηκε, ζυμώθηκε και έγινε πράξη – εν προκειμένω η εξερεύνηση ενός τόπου μακρινού. Αυτή τη σταθερά μάς την πήρε προσωρινά η πανδημία μέσα από τα χέρια: στις συγκεκριμένες συνθήκες το ασφαλές χρονικό ψυχολογικό όριο για την οργάνωση ενός απαιτητικού ταξιδιού γίνεται διαφορετικό για τον καθένα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να σκεφτούμε ποιο είναι το δικό μας, για να βγάλουμε την υδρόγειο σφαίρα από την ντουλάπα. Το ένα θα φέρει το άλλο, όπως συμβαίνει στη ζωή.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή