ΗΠΑ: Ζήτημα αναβολής των εκλογών θέτει ο Τραμπ

ΗΠΑ: Ζήτημα αναβολής των εκλογών θέτει ο Τραμπ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήτημα αναβολής των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ επανέλαβε τις ενστάσεις του για την ψήφο δια αλληλογραφίας.

«Με την ψήφο διά αλληλογραφίας (…) οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και οι πιο νόθες στην ιστορία», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Θα ήταν πραγματική ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες» συνέχισε και διερωτήθηκε: «Αναβολή των εκλογών μέχρι ο κόσμος να μπορεί να ψηφίσει κανονικά και με ασφάλεια;».

Ο κ. Τραμπ εκφράζει αμφιβολίες για τη νομιμότητα των ψηφοφοριών δια αλληλογραφίας, πρακτική που έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό σε προκριματικές εκλογές εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έχει επίσης κάνει λόγο για κίνδυνο νοθείας, ενώ έχει αρνηθεί να δηλώσει πως θα αποδεχόταν τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα εάν έχανε.

Να σημειωθεί πάντως ότι με βάση το Σύνταγμα, μόνο το Κογκρέσο έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίζει για την αναβολή των προεδρικών εκλογών.

Σε μια πρώτη αντίδραση από πλευράς Δημοκρατικών, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ράτζα Κρισναμούρτι, δήλωσε ότι ο κ. Τραμπ δεν έχει την εξουσία να αποφασίσει αναβολή των εκλογών, προσθέτοντας πως η εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, τον Νοέμβριο.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πτώση της δημοτικότητας του Τραμπ καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται

Τριπλός εφιάλτης ενόψει Νοεμβρίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή