Ο κορωνοϊός απειλεί και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο κορωνοϊός απειλεί και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία COVID-19, μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, απλώνει σιγά σιγά τα δίχτυα της και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν το 2022 στην Κίνα. Η Επιτροπή Συντονισμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ομολόγησε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι απαγορεύσεις που έχει επιβάλει ο νέος κορωνοϊός θα δημιουργήσουν πρόβλημα στις δοκιμαστικές διοργανώσεις και στους αγώνες πρόκρισης για τη διοργάνωση.

«Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η καραντίνα κ.λπ. ενδέχεται να αποτελέσουν εμπόδιο για το ταξίδι στην Κίνα των αθλητών, των προπονητών και των κριτών που θέλουν να πάρουν μέρος στους αγώνες του χειμώνα. Οι διοργανωτές, παρά τα εμπόδια της πανδημίας, είναι έτοιμοι σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και κατά τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 έχουν προγραμματιστεί δοκιμαστικοί αγώνες», ανέφερε σε έκθεσή του προς τη ΔΟΕ ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ (τζούνιορ), ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Συντονισμού της ΔΟΕ. 

Οι 24οι Χειμερινοί έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Πεκίνο από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022. Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη διοργάνωση στην Κίνα και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αυτόν τον χειμώνα έχουν προγραμματιστεί οι δοκιμαστικές διοργανώσεις στο πατινάζ ταχύτητας, στο αλπικό σκι, στο βόρειο σύνθετο και σε άλλα χειμερινά αθλήματα. Στην Κίνα, εξαιτίας της πανδημίας, έχουν ακυρωθεί οι περισσότερες από τις αθλητικές διοργανώσεις, με εξαίρεση ό,τι αφορά τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς. 

Οι Κινέζοι θεωρούν τη διοργάνωση σημείο-σταθμό για τον πολιτισμό τους. Θα χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία από τους θερινούς Αγώνες του 2008 καθώς και κάποιες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτούς και τώρα θα μετατραπούν σε χειμερινές. Ετσι το «Water Cube», όπου είχαν διεξαχθεί τα αθλήματα του υγρού στίβου, μετατράπηκε σε «Ice Cube», όπου θα γίνουν οι αγώνες κέρλινγκ. Επίσης, θα εκμεταλλευθούν εναλλακτικές πηγές ενέργειες και πολλές εγκαταστάσεις θα εξοπλιστούν με αντικείμενα που προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή