Μακροπρόθεσμες οι συνέπειες της πανδημίας, προειδοποιεί ο Π.Ο.Υ.

Μακροπρόθεσμες οι συνέπειες της πανδημίας, προειδοποιεί ο Π.Ο.Υ.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παγκόσμιο ξέσπασμα του κορωνοϊού είναι το είδος της καταστροφής που θα έχει συνέπειες για πολύ καιρό στο μέλλον, προειδοποίησε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνο Γκεμπρεγιεσούς.

«Η πανδημία αυτή αποτελεί υγειονομική κρίση που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια, οι συνέπειες της οποίας θα είναι αισθητές για αρκετές δεκαετίες,» προέβλεψε ο κ. Γκεμπρεγιεσούς κατά τη διάρκεια συνάντησης της έκτακτης επιτροπής του οργανισμού για τον κορωνοϊό.

Παρότι έχει προχωρήσει η επιστημονική γνώση σχετικά με τον ιό, πολλά ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα, και οι πληθυσμοί παραμένουν ευάλωτοι, είπε ο ηγέτης του ΠΟΥ.

Πρόσθεσε ότι «τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών αντισωμάτων παρουσιάζουν μια σταθερή εικόνα, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι ευάλωτοι στον ιό, ακόμη και σε περιοχές που έχουν ήδη περάσει σοβαρά ξεσπάσματα της πανδημίας.»

«Πολλές χώρες που θεώρησαν ότι είχαν περάσει τα χειρότερα τώρα αντιμετωπίζουν νέα ξεσπάσματα. Κάποιες [χώρες] που είχαν επηρεαστεί λιγότερο κατά τις πρώτες εβδομάδες, βλέπουν τώρα να ανεβαίνουν οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων,» επεσήμανε ο κ, Γκεμπρεγιεσούς.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή