Ο κορωνοϊός είναι εδώ: Παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων

Ο κορωνοϊός είναι εδώ: Παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Μέσα μία ημέρα τα κρούσματα αυξήθκαν κατά 292.527, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφεται στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 6.812. 

Η προηγούμενη αύξηση ρεκόρ νέων κρουσμάτων που είχε ανακοινώσει ο ΠΟΥ σημειώθηκε με 284.196 κρούσματα στις 24 Ιουλίου. Οι θάνατοι είχαν τότε αυξηθεί κατά 9.753.

Ολόκληρο τον Ιούλιο, οι θάνατοι ήταν κατά μέσο όρο 5.200 ημερησίως, συγκριτικά με μέσο όρο 4.600 θανάτων ημερησίως τον Ιούνιο.

Σχεδόν 40 χώρες ανέφεραν ημερήσια αύξηση ρεκόρ στις μολύνσεις από κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν διπλάσια του αριθμού που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters που δείχνει μια συγκεντρωτική εικόνα της πανδημίας σε κάθε περιφέρεια του κόσμου.

Τα κρούσματα αυξάνονται επίσης στην Αυστραλία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Βολιβία, το Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ, μεταξύ άλλων.

Την περασμένη εβδομάδα, τα κρούσματα στη Λατινική Αμερική ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτά που κατέγραψαν μαζί οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Οι μολύνσεις αυξάνονται στη Βραζιλία, που είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων.

Συνολικά υπάρχουν περισσότερα από 17,4 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 675.000 θάνατοι παγκοσμίως, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Οι επιπτώσεις της πανδημίας θα είναι  αισθητές για δεκαετίες

Ισπανία: Τα περισσότερα κρούσματα σε μια μέρα μετά την άρση του lockdown

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή