Υπόθεση Επστάιν: «Με εκπαίδευσε για σκλάβα του σεξ»

Υπόθεση Επστάιν: «Με εκπαίδευσε για σκλάβα του σεξ»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανήλικα κορίτσια κακοποιούσε σεξουαλικά η Γκισλέιν Μάξγουελ, κόρη του εκδότη Ρόμπερτ Μάξγουελ και επιστήθια φίλη του αυτόχειρα μεγιστάνα Τζέφρι Επσταϊν, ενώ «εκπαίδευσε» τη σημερινή μάρτυρα κατηγορίας, Βιρτζίνια Τζιούφρε, να υπηρετεί τις σεξουαλικές ορέξεις φίλων του Επσταϊν, σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσίασε χθες η εισαγγελία της Νέας Υόρκης. «Με εκπαίδευσε ως σκλάβα του σεξ», φέρεται να κατέθεσε η Τζιούφρε.

Μηνύματα email μεταξύ της Βρετανίδας κατηγορουμένης και του Επσταϊν αποκαλύπτουν ότι η Μάξγουελ γνώριζε ήδη από το 2015 ότι θα αντιμετώπιζε τη Δικαιοσύνη για τον ρόλο της στην προώθηση ανήλικων κοριτσιών στον Επσταϊν και τους πλούσιους φίλους του, ανατρέποντας τους ισχυρισμούς της ότι δεν είχε συζητήσει ποτέ τέτοια θέματα με τον αυτόχειρα επενδυτή. Η Τζιούφρε αποκάλυψε ότι το ζευγάρι Επσταϊν και Μάξγουελ την πίεσαν να έχει ερωτικές σχέσεις με πλούσιους άνδρες, όπως τον πρίγκιπα Αντριου, γιο της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, Αμερικανούς πολιτικούς, εύπορους επιχειρηματίες, έναν διάσημο επιστήμονα και έναν σχεδιαστή μόδας.

Στην κατάθεσή της από το 2016, η Τζιούφρε αποκαλύπτει ότι υποχρεώθηκε σε στοματικό σεξ με τη Μάξγουελ, ενώ ο Επσταϊν παρακολουθούσε την πράξη, στην έπαυλή του στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους. «Στο σπίτι αυτό τα όργια ήταν στην ημερήσια διάταξη. Η Γκισλέιν με έφερε στον Επσταϊν με στόχο την εκπόρνευσή μου. Ο Επσταϊν και η Μάξγουελ ήταν συνεργοί σε αυτό. Με “δάνεισαν” σε πολλούς άνδρες. Κάποιοι από αυτούς μού ήταν γνώριμοι, για άλλους θυμάμαι ελάχιστα. Η Μάξγουελ με εισήγαγε στον κόσμο του τράφικινγκ. Αυτή μου έλεγε τι να κάνω, με εκπαίδευσε για σκλάβα του σεξ, με κακοποίησε σωματικά και ψυχολογικά», είπε η Τζιούφρε.

Παρά τις προσπάθειες της ομάδας δικηγόρων της Μάξγουελ, η ομοσπονδιακή εφέτης Λορέτα Πέσκα αποφάσισε ότι τα μηνύματα email έπρεπε να δημοσιοποιηθούν. Η κατάθεση της Μάξγουελ, όμως, παραμένει απόρρητη, κατόπιν ένστασης των συνηγόρων της.

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές συνέλαβαν τη Μάξγουελ στις 2 Ιουλίου για να της ασκήσουν δίωξη για συμμετοχή στο δίκτυο διακίνησης του Επσταϊν. Παρότι η Μάξγουελ υποστηρίζει την αθωότητά της, η ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη αποφάσισε την προσωρινή της κράτηση, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η Τζιούφρε υποστηρίζει ότι είδε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, να ταξιδεύει με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Επσταϊν, με προορισμό την έπαυλη των Παρθένων Νήσων, καθώς και τον διάσημο Αμερικανό δικηγόρο Αλαν Ντέρσοβιτς.

Ο πρώην πρόεδρος απέφυγε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις, παρότι και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι τον είδαν να επισκέπτεται την έπαυλη του Επσταϊν.

Η Μάξγουελ έχει καταθέσει ότι γνώρισε την ανήλικη τότε Τζιούφρε το 2000, στο ξενοδοχείο Μαρ α Λάγκο, του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπου η Τζιούφρε εργαζόταν ως υπάλληλος στα αποδυτήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή