Το ΝΒΑ οχυρώθηκε και επέστρεψε

Το ΝΒΑ οχυρώθηκε και επέστρεψε

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To NBA άφησε την πανδημία του κορωνοϊού έξω από τη «φούσκα» της Disney, στο Ορλάντο, οι παίκτες-σταρ πήραν θέση και πάλι στο παρκέ, ακούγοντας σε πραγματικό χρόνο τις ιαχές των θεατών από τις… κενές εξέδρες και το θέαμα του μπάσκετ επέστρεψε από 22 ομάδες για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου που θα κριθεί τον Οκτώβριο.

Οι «πατέρες» του παγκοσμίου μπάσκετ δεν μπορούσαν να βάλουν «παύλα» στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ λόγω της εξάπλωσης και μεταδοτικότητας του κορωνοϊού και τον αριθμό των θυμάτων που ξεπέρασαν, προσφάτως, τις 150.000. Οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες, προπονητές και στελέχη του ΝΒΑ θα ολοκληρώσουν τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, γιατί το επιβάλλει η οικονομία του προϊόντος που έχει 215 τηλεοπτικά συμβόλαια σε κάθε γωνιά του πλανήτη (μεταδόσεις σε 47 γλώσσες).

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Αν εντοπισθούν κρούσματα και απότομη αύξησή τους θα διακοπούν οι αγώνες. Με την υποψία και τον φόβο, δεν υπάρχει αθλητισμός» δήλωσε ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ, έχοντας στη διάθεσή του τα αρνητικά αποτελέσματα και των 346 παικτών που υποβλήθηκαν σε τεστ. Στην επανέναρξη του ΝΒΑ θα παίξουν 13 ομάδες από τη Δύση και εννέα από την Ανατολή και η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί στις 14 Αυγούστου με 88 αγώνες. Θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ και οι τελικοί, επίσης, στην «απομόνωση» της Disney για δύο μήνες ακόμα.

Ολες οι ομάδες έστειλαν ισχυρό κοινωνικό και αντιρατσιστικό μήνυμα, με το «Black Lives Matter» να αναγράφεται στο παρκέ του Ορλάντο για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό στη Μινεάπολη. Στις άδειες εξέδρες τοποθετήθηκαν πολλές οθόνες, ύψους πέντε μέτρων και οι φίλαθλοι που θα παρακολουθούν τηλεοπτικά τα παιχνίδια, θα μπορούν να «παρέμβουν», μέσω των επίσημων εφαρμογών της λίγκας, με ήχους και οπτικά εφέ. Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο (και τον αδελφό του Θανάση) και στη νέα προσπάθεια των Μιλγουόκι Μπακς να κατακτήσουν τον τίτλο. Ο Γιάννης μαζί με τον Λεμπρόν Τζέιμς είναι οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου του MVP (κριτήριο η απόδοση των παικτών μέχρι τη διακοπή), με το Ελληνόπουλο από τα Σεπόλια, ωστόσο, να έχει αποκλειστικό στόχο να επαναφέρει τα «ελάφια» στην κορυφή, ύστερα από 39 χρόνια, και όχι τις προσωπικές διακρίσεις.

Οι Λέικερς του Λεμπρόν (συμπαίκτης ο τρίτος αδελφός Κώστας Αντετοκούνμπο) και οι Χιούστον Ρόκετς των Χάρντεν και Ουέστμπρουκ, αποτελούν το αντίπαλο δέος, αλλά το μεγάλο ζητούμενο για όλες τις ομάδες είναι η ανάκτηση του ρυθμού και της ατομικής ενέργειας των παικτών, ύστερα από τέσσερις μήνες απραξίας.

Στους δύο πρώτους αγώνες στη «φούσκα», οι Λέικερς με καλάθι του Τζέιμς στο φινάλε επικράτησαν των Κλίπερς με 103-101 και οι Τζαζ με δύο βολές του Γκομπέρ, επίσης, στα τελευταία δευτερόλεπτα, νίκησαν τους Πέλικανς με 106-104.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή