ΗΠΑ: Συμφωνία της κυβέρνησης για την απόκτηση 100 εκ. δόσεων εμβολίου

ΗΠΑ: Συμφωνία της κυβέρνησης για την απόκτηση 100 εκ. δόσεων εμβολίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες θα προσφέρουν στην αμερικανική κυβέρνηση 100 εκατομμύρια δόσεις ενός πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προβλέπει ότι ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα.

Βάσει της συμφωνίας η Ουάσινγκτον θα καταβάλλει ως 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια στη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και τη Βρετανική GlaxoSmithKline προκειμένου να παραλάβει αρκετά εμβόλια για 50 εκατομμύρια ανθρώπους, με δυνατότητα αγοράς άλλων 500 εκατομμυρίων δόσεων.

Μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ από την COVID-19 έχουν μολυνθεί 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι και έχουν πεθάνει περισσότεροι από 152.000, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Εξάλλου το CDC προέβλεψε χθες Παρασκευή ότι ο αριθμός των θανάτων στη χώρα λόγω της πανδημίας θα φτάσει ως τις 22 Αυγούστου τις 168.000 με 182.000. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο αριθμός των θανάτων θα αυξηθεί με γοργότερους ρυθμούς στην Αλαμπάμα, το Κεντάκι, το Νιού Τζέρσι, το Πουέρτο Ρίκο, το Τενεσί και την πολιτεία Ουάσινγκτον.

Ανώτερη σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την COVID-19, η δρ Ντέμπορα Μπιρξ, δήλωσε ότι η επιδημία φαίνεται να απομακρύνεται από τις νότιες πολιτείες Αριζόνα, Καλιφόρνια, Φλόριντα και Τέξας και να μετακινείται προς τις μεσοδυτικές.

Χθες οι νέες μολύνσεις στην πολιτεία Ιλινόις ήταν σχεδόν 2.000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της πολιτείας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον Μάιο. Στη γειτονική Ιντιάνα καταγράφηκαν 901 νέες μολύνσεις.

Η Μπιρξ, που συντονίζει την ομάδα δράσης του Λευκού Οίκου κατά της πανδημίας, είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι κινδυνεύουν ιδιαίτερα οι πολιτείες Οχάιο, Κεντάκι, Τενεσί, Μιζούρι, Κάνσας και Νεμπράσκα.

Τέσσερις αμερικανικές πολιτείες ανέφεραν ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων θανάτων την Παρασκευή, ανάμεσά τους και η Φλόριντα.

Ο αριθμός των θανάτων λόγω COVID-19 στις ΗΠΑ αυξάνεται με τον γοργότερο ρυθμό του από τις αρχές Ιουνίου, καθώς την Τετάρτη σχεδόν ένας Αμερικανός πέθαινε κάθε λεπτό από κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή