Αίγυπτος: O χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 από τις 3 Μαΐου

Αίγυπτος: O χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 από τις 3 Μαΐου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αίγυπτος κατέγραψε χθες 321 νέα κρούσματα της COVID-19, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ο χαμηλότερος αριθμός νέων περιστατικών από τις 3 Μαΐου.

Συνολικά, στην Αίγυπτο έχουν καταγραφεί 94.078 κρούσματα COVID-19, ενώ 39.638 άνθρωποι έχουν αναρρώσει και 4.188 έχουν χάσει τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων 31 χθες, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το υπουργείο.

Η Αίγυπτος άνοιξε και πάλι τα θέρετρά της σε ξένους τουρίστες την 1η Ιουλίου, μετά τα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. Ωστόσο η Αίγυπτος δεν έχει ακόμα συμπεριληφθεί στη λίστα με τις χώρες που θεωρούνται ‘ασφαλείς’ για μη απαραίτητα ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, σύμφωνα με την αιγυπτιακή κυβέρνηση. Σύμφωνα με αναλυτές, το ποσοστό αυτό αυξάνεται έως και το 15% αν ληφθούν υπόψιν οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται εμμέσως με τον τουριστικό κλάδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή