Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Εκδηλώσεις για το κοινό σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Εκδηλώσεις για το κοινό σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο θα είναι το βράδυ, σήμερα Δευτέρα, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα, υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε 37 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Όπως έχει ενημερώσει το ΥΠΠΟΑ, «οι εκδηλώσεις και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο στο πλαίσιο περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους».

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος είναι κυρίως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκυμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους.

Για το 2020, 25 αιώνες μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας επιλέχθηκαν ως θέμα της αφίσας οι Θερμοπύλες και συγκεκριμένα ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΠΟΑ, ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2019 ξεπέρασε τους 60.000 επισκέπτες που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Επισυνάπτεται ο πίνακας με τους χώρους των εκδηλώσεων ή με όσους θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό χωρίς εκδήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή