Εξάχρονοι στο Λονδίνο συγκέντρωσαν 5.000 λίρες για την Υεμένη πουλώντας λεμονάδα

Εξάχρονοι στο Λονδίνο συγκέντρωσαν 5.000 λίρες για την Υεμένη πουλώντας λεμονάδα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εξάχρονα αγόρια στη Βρετανία συγκέντρωσαν πάνω από 5.000 στερλίνες (σχεδόν 6.000 ευρώ) πωλώντας λεμονάδες σε υπαίθριο πάγκο, με σκοπό την ενίσχυση των συμπατριωτών τους στην Υεμένη.

Ρεπορτάζ του BBC ανέδειξε την ιστορία των δύο αγοριών στο Λονδίνο, του Αγιάν και του Μικαέλ, που έστησαν έναν πάγκο στον δρόμο και πουλούσαν λεμονάδα και γλυκά στους περαστικούς. Γρήγορα έγιναν η ατραξιόν της γειτονιάς τους και οι εισπράξεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

«Δε φανταζόμασταν ότι θα έρχονταν τόσο πολλοί άνθρωποι μπροστά στο σπίτι μας και θα αγόραζαν τόσα πολλά πράγματα. Ομως αν δε βοηθήσουμε τους ανθρώπους στην Υεμένη, θα αρρωστήσουν και μπορεί να πεθάνουν,» είπαν με παιδική απλότητα στην κάμερα του BBC.

Η κοινότητα των συμπατριωτών τους στο Λονδίνο έχει συγκεντρώσει ήδη 37.000 στερλίνες, με σημαντικό κομμάτι του ποσού να προέρχεται από τις λεμονάδες που στίβουν και πωλούν ο Μικαέλ και ο Αγιάν.

Η Υεμένη μαστίζεται εδώ και χρόνια από εμφύλιο πόλεμο με την ανάμιξη και ξένων, που έχει οδηγήσει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή