«Πυρά» Αλ. Τσίπρα για τη διαχείριση της πανδημίας – Για καιροσκοπισμό κάνει λόγο η κυβέρνηση

«Πυρά» Αλ. Τσίπρα για τη διαχείριση της πανδημίας – Για καιροσκοπισμό κάνει λόγο η κυβέρνηση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για διαδοχικά λάθη και «αλλοπρόσαλλη πολιτική» στη διαχείριση του κορωνοϊού κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Facebook, ενώ χαρακτηρίζει «προκλητικό» τώρα να επικαλούνται την ατομική ευθύνη. «Τα έκαναν όλα λάθος και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν. Ας σταματήσουν τουλάχιστον να μας κουνάνε και το δάχτυλο», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «αντί να πατήσουν πάνω στη συλλογική επιτυχία και να σχεδιάσουν με ασφάλεια τα επόμενα βήματα, πορεύτηκαν με μόνη πυξίδα τη πολιτική σκοπιμότητα» και σχολιάζει πως «η επικοινωνιακή προσπάθεια συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών είναι τουλάχιστον ανήθικη».

Η απάντηση Στ. Πέτσα

Λίγο αργότερα ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απάντησε στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας παραμένει ανεύθυνα ίδιος». 

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα «άγνοια, διαστρέβλωση, θράσος και καιροσκοπισμός χαρακτηρίζουν την ανάρτησή του».

«Ενώ αναγκάζεται να παραδεχθεί την "συλλογική επιτυχία", διαστρεβλώνει μικρόψυχα την πραγματικότητα και σπεκουλάρει πάνω στην ανασφάλεια που δημιουργεί η πρωτοφανής υγειονομική κρίση. Οσο και να προσπαθεί, όμως, να τσαλακώσει τη θετική εικόνα της Ελλάδας, αυτή παραμένει πολύ καλύτερη διεθνώς, ακόμη και τώρα που υπάρχει ξανά, παγκοσμίως, έξαρση του κορωνοϊού», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Επιπλέον, σημείωσε πως «το θερινό του δηλητήριο πέφτει στο κενό. Γιατί οι πολίτες έχουν δώσει την απάντηση στο ερώτημα "τι θα γινόταν αν …". Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Τσίπρας, ότι η ατομική ευθύνη αφορά και τους επικεφαλής των κομμάτων».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο Facebook:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή