Σε νέο χώρο φύλαξης τα οχήματα του Τατοΐου

Σε νέο χώρο φύλαξης τα οχήματα του Τατοΐου

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον ως τεχνολογικά αντικείμενα με ηλικία από 55 έως 82 έτη. Είναι εξαιρετικά δείγματα αυτοκίνησης πολυτελούς κατασκευής του προηγούμενου αιώνα και φυσικά έχουν ιστορική αξία, καθώς είναι συνδεδεμένα τόσο με πρόσωπα της πρώην  βασιλικής οικογένειας όσο και με διεθνείς προσωπικότητες και στιγμές της νεότερης ιστορίας της χώρας. Γι’ αυτό και η διάσωση, διατήρηση και ανάδειξή τους έχουν μεγάλη σημασία.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντική η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού. Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟ έκανε τις απαραίτητες εργασίες και, όπως ανέφερε χθες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, «τα οχήματα της πρώην βασιλικής οικογενείας βρίσκονται πλέον στον νέο χώρο φύλαξής τους, με κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, ασφάλειας και προστασίας, προκειμένου να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση διατήρησής τους και να συνεχιστούν οι απαραίτητες εργασίες».

Σε νέο χώρο φύλαξης τα οχήματα του Τατοΐου-1

Οκτώ οχήματα της πρώην βασιλικής οικογενείας μεταφέρθηκαν από το Τατόι σε νέο χώρο φύλαξης, προκειμένου να συντηρηθούν καλύτερα.

Τα οχήματα, οκτώ αυτοκίνητα –τέσσερις Rolls-Royce (η παλαιότερη του 1938-39), δύο MG του 1952, δύο Fiat 500 Spider Elegance του 1958-59– και δύο ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα, δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα σωστικές επεμβάσεις από κλιμάκιο έμπειρων συντηρητών για την απομάκρυνση επικαθίσεων και ρύπων, έπειτα από μακρόχρονη ακινησία εντός του κτιρίου του Βουστασίου, στο οποίο ήταν αποθηκευμένα. Η στενότητα του χώρου και η έλλειψη βασικών υποδομών υπαγόρευσαν την εκτέλεση μόνο των απαραίτητων εργασιών πριν από τη μεταφορά τους σε καταλληλότερο χώρο αποθήκευσης. Για το επόμενο διάστημα, η Διεύθυνση Συντήρησης ετοιμάζει μια δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα συντήρησης τεχνολογικών αντικειμένων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή