Ανοδος 2,18% στο Χρηματιστήριο μετά το ράλι των τραπεζικών μετοχών

Ανοδος 2,18% στο Χρηματιστήριο μετά το ράλι των τραπεζικών μετοχών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άλμα στις τράπεζες και ισχυρά κέρδη στον Γενικό Δείκτη έκλεισε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία συνεδρίαση ωστόσο όπου για μία ακόμη φορά οι επενδυτές έκαναν αισθητή την απουσία τους, καθώς ο τζίρος κινήθηκε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Πάντως, κόντρα στο επιφυλακτικό διεθνές κλίμα το Χ.Α. κατάφερε να αυτονομηθεί και να «βγάλει» αντίδραση μετά τη στάση αναμονής που το χαρακτήρισε το προηγούμενο διάστημα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 2,18% στις 628,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα μόλις 33,81 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 2,15% στις 1.510,87 μονάδες, ενώ στο +2,59% και στις 840,87 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά από την αρχή της συνεδρίασης ωστόσο πήρε… φόρα λίγο μετά τις 16.00, κλείνοντας έτσι με κέρδη 7,16% στις 320,23 μονάδες, με την Alpha Bank να κλείνει στο +7,90%, τη Eurobank στο +6,29%, την Εθνική Τράπεζα στο +7,01% και την Τράπεζα Πειραιώς στο +8,26%.

Σύμφωνα με τη Beta Securities, ο χαμηλός όγκος συναλλαγών θα συνεχίσει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό στο Χ.Α. αυτό το διάστημα, και καθώς πλησιάζουμε στα μέσα του Αυγούστου αναμένονται μόνο μικρές διακυμάνσεις οι οποίες θα οδηγούνται κυρίως από τεχνικές αντιδράσεις. Οπως σημειώνει ο Δημήτρης Τζάνας της Κύκλος Χρηματιστηριακή, θα χρειαστούν θετικοί καταλύτες και η άρση της αβεβαιότητας για να επανακάμψει το αγοραστικό ενδιαφέρον με στόχο την επαναφορά του Γενικού Δείκτη προς τις 650 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ανάλογη ήταν και η πορεία στις ΗΠΑ με τους  Dow Jones και S&P 500 να ενισχύονται αργά χθες το βράδυ  0,41% και 0,11% αντιστοίχως. Οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από την προοπτική νέου πακέτου μέτρων για την  οικονομία των ΗΠΑ, αδιαφορώντας για τα μη ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα.  Με κέρδη 0,05% έκλεισαν ο FTSE 100 στο Λονδίνο, με 0,28% ο CAC 40 στο Παρίσι, με 1,21% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 0,67% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη. Με ήπιες απώλειες 0,07% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,36%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή