Πρόσωπα της Τετάρτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την προνομιούχο θέση στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας (θα ανοίξει το πρόγραμμα των Οριζόντων), άλλη μια σημαντική διάκριση έρχεται για τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου. Οπως έγινε γνωστό χθες, η ταινία – ντεμπούτο του Ελληνα κινηματογραφιστή, με πρωταγωνιστή τον Αρη Σερβετάλη (φωτ.), συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Telluride Film Festival, του σπουδαιότερου, ίσως, φεστιβάλ των ΗΠΑ, το οποίο φιλοξενεί σε σταθερή βάση και τους πρωταγωνιστές της οσκαρικής κούρσας.

(…) Ενα μεγάλο αφιέρωμα στον προσφάτως εκλιπόντα Ενιο Μορικόνε ανακοίνωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον Σεπτέμβριο. Από 8 έως 12/9 το πάρκο θα φιλοξενήσει προβολές ταινιών που χαρακτηρίστηκαν από τις μουσικές του μεγάλου μαέστρου, ενώ η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα δώσει μια συναυλία υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Αντριαν Πραμπάβα. Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν.

(…) Μπορεί το φετινό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο να ακυρώθηκε λόγω πανδημίας, ωστόσο οι παραγωγές που στηρίζονται από αυτό φαίνεται να προχωρούν. Μία από αυτές είναι και το «Human flowers of flesh» της Ελενα Γουίτμαν, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα την παραγωγή του. Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσίευμα του «Variety», πρωταγωνίστρια του φιλμ θα είναι η «δική μας» Αγγελική Παπούλια, στο πλευρό του σπουδαίου Γάλλου ηθοποιού Ντενίς Λεβάντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή