Μειωμένες κατά 20% οι τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας

Μειωμένες κατά 20% οι τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τιμές των ξενοδοχείων στην Αττική συνεχίζουν να παραμένουν υπό πίεση, καθώς οι ξένοι επισκέπτες είναι στην πλειονότητά τους απόντες ενώ οι δύο στους τρεις δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να ματαιώσουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό εάν πρέπει να φορούν μάσκες ή να υποβληθούν σε τεστ, πόσο μάλλον σε καραντίνα. Κλίμα που εξηγεί καλύτερα και τις ιδιαίτερα χαμηλές πληρότητες στα ελληνικά εποχικά ξενοδοχεία. Αυτά δείχνουν δύο ξεχωριστές έρευνες της πλατφόρμας κρατήσεων trivago και της εταιρείας δημοσκοπήσεων YouGov που δημοσιεύθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με τον δείκτη Hotel Price Index της online πλατφόρμας σύγκρισης τιμών trivago, ο οποίος αποτυπώνει τις διακυμάνσεις των μέσων τιμών στα ξενοδοχεία, τον Ιούλιο η Αθήνα καταγράφει πτώση 20% σε ετήσια βάση μετά και τις αντίστοιχες υποχωρήσεις των προηγούμενων μηνών. Οι πέντε πόλεις με τις χαμηλότερες μέσες τιμές διανυκτέρευσης είναι η Μόσχα (49 ευρώ), η Βαρσοβία (56 ευρώ), η Κωνσταντινούπολη (58 ευρώ), η Μαδρίτη (78 ευρώ) και η Λισσαβώνα με την Αθήνα (84 ευρώ αμφότερες). Στην Αθήνα οι τιμές υποχωρούν από τα 107 ευρώ του Ιουλίου του 2018 και τα 106 του περυσινού Ιουλίου. Αυτονόητα πτώση τιμών σε ετήσια βάση καταγράφηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στις πέντε πιο ακριβές πρωτεύουσες σύμφωνα με τον δείκτη της trivago περιλαμβάνονται η Ζυρίχη (168 ευρώ), το Λονδίνο (126 ευρώ), το Παρίσι (125 ευρώ), το Δουβλίνο (119 ευρώ) και το Ρέικιαβικ (117 ευρώ). Οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών σε ποσοστό εντοπίζονται σε Βαρκελώνη (-30% από 141 στα 99 ευρώ), Αμστερνταμ (-30% από 140 στα 98 ευρώ), Δουβλίνο (-27% από τα 164 στα 119 ευρώ) και Ρέικιαβικ (-25% από τα 156 στα 117 ευρώ). Η Αθήνα, η Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο κινούνται στο -20% σε ετήσια βάση.

Αυτά ενώ ξεκινούν νέοι περιορισμοί στα ταξίδια σε ολόκληρη την Ευρώπη και έρευνα της εταιρείας έρευνας αγοράς YouGov δείχνει ότι τουλάχιστον οι μισοί Γερμανοί, Βρετανοί και Γάλλοι ταξιδιώτες –τρεις από τις πέντε πιο σημαντικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό– θα προτιμούσαν να ακυρώσουν τις διακοπές τους από το να υποστούν καραντίνα επιστρέφοντας ή ακόμα και από το να κάνουν τεστ κατά την άφιξή τους ή να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Η έρευνα, που διεξήχθη στις 13-23 Ιουλίου, έδειξε ότι τα δύο τρίτα των Γερμανών που ταξιδεύουν συνήθως στο εξωτερικό θα ακυρώσουν διακοπές εάν χρειάζεται να κάνουν τεστ κατά την άφιξη. Στη Γαλλία οι μισοί από αυτούς που συνηθίζουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό δήλωσαν ότι θα τις ακυρώσουν αν πρέπει να κάνουν τεστ. Το ίδιο ποσοστό θα ανέβαλε τις διακοπές του εάν έπρεπε να φορά μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.

Σε άλλες χώρες πολίτες των οποίων ρωτήθηκαν σχετικά και συγκεκριμένα τη Δανία, τη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Βρετανία, πάνω από τα δύο τρίτα δεν ανέχονται τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμη και μάσκα σε εσωτερικούς χώρους είναι αποτρεπτική για τα δύο τρίτα των Δανών και των Σουηδών, σύμφωνα με την έρευνα της YouGov, σε σύγκριση με λίγο περισσότερο από το 40% των Βρετανών ταξιδιωτών και τους μισούς από τη Γερμανία. Η προοπτική καραντίνας κατά την επιστροφή είναι ακόμη πιο αποτρεπτική, με πάνω από το 80% των Δανών, Σουηδών και Γερμανών να δηλώνει ότι θα ακυρώσει το ταξίδι του εάν πρέπει να μείνει στο σπίτι για δύο εβδομάδες μετά τις διακοπές του. Μεταξύ των Βρετανών, που αντιμετωπίζουν δύο εβδομάδες καραντίνας κατά την επιστροφή τους από ταξίδια, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, το 70% θα ακυρώσει το ταξίδι του, ενώ το 65% των Γάλλων δηλώνει πως θα κάνει το ίδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή