Οι λυρικοί του κορωνοϊού

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γυναικεία φωνή στο ραδιόφωνο ακούγεται θυμωμένη: «Θα πρέπει να λάβει υπόψη του ο κ. Χαρδαλιάς ότι για ορισμένες οικογένειες ο γάμος είναι στόχος ζωής. Εχουμε κάνει έξοδα, έχουμε στείλει προσκλήσεις. Τι θα γίνει τώρα;». Δεν ρώτησε ποιος θα την αποζημιώσει, όμως τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Η γυναικεία φωνή ανήκει στο πρώτο είδος λυρικών κατά του κορωνοϊού. Σε αυτό συστρατεύονται όσοι δεν αμφισβητούν την ύπαρξή του, όμως πιστεύουν ότι τα μέτρα λαμβάνονται για να ξεβολέψουν την προσωπική τους ζωή. Τα παίρνουν προσωπικά. Είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι το κόκκινο φανάρι της Τροχαίας ανάβει επίτηδες για να καθυστερήσουν στο ραντεβού τους.

Ανδρική φωνή, και πάλι στο ραδιόφωνο. Αμφισβητεί την ύπαρξη του κινδύνου και όταν του υπενθυμίζουν τους νεκρούς εκείνος απαντάει: «Τους πλήρωσαν για να πεθάνουν». Λογική η απάντηση δεδομένου ότι ο ομιλών είναι ο ιερέας που απέβαλε την κυρία με τη μάσκα και πιστεύει στη μετά θάνατον ζωή. Ξέρει μεν εκείνο το «πλούσιος ή πένης, βασιλεύς ή στρατιώτης», όμως σου λέει αυτοί προνόησαν να μην πάνε με άδειες τσέπες για καλό και για κακό, δεν ξέρεις τι γίνεται. Εχει μεταφυσικές αγωνίες και πιστεύει ότι ο ιός είναι εφεύρεση του Αντίχριστου για να κατακτήσει τον κόσμο. Μαζί του συστρατεύονται αγωνιστές κατά της παγκοσμιοποίησης, του καπιταλισμού, και του πράκτορά του, του ορθολογισμού. Δεν χρειάζεται να είσαι Χριστιανός. Αρκεί να βρεις κάποιον Σατανά για να τον πολεμάς.

Θαλασσινός Παντελής ο μελωδός. Ασκείται στην πρόζα. Αναρτά στο fb την υπαρξιακή του αγωνία. «Τι να την κάνεις τη ζωή με μάσκα»; Ζητάει να κλάψουμε την ελευθερία, τον Θεό και το παρελθόν – αυτό το τελευταίο είναι ξεκάρφωτο αλλά ακούγεται ωραία. Προσπαθώντας να βελτιώσει την πρόζα του καταγγέλλει σε νέα ανάρτηση την «υποχρέωση να ζεις», τους χαφιέδες, κάτι λέει για ΑΜΚΑ, και θυμίζει την Αντίπαρο για όσους δεν κατάλαβαν ότι κάνει αντιπολίτευση όχι μόνον στον κορωνοϊό, αλλά και στον Μητσοτάκη. Είναι η τρίτη κατηγορία αγανακτισμένων: αυτοί θεωρούν ότι η μάσκα περιορίζει την ελευθερία της μύτης τους και διεκδικούν το δικαίωμά τους να στριμώχνονται χωρίς περιορισμό. Μαζί με τη μάσκα καταγγέλλουν το κράτος της Δεξιάς.

Ο λυρισμός είναι η έκφραση της λαϊκής ψυχής. Και υπάρχουν πάντα ευτυχώς οι πολιτικοί που αφουγκράζονται τον πόνο της και τον εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή του ανακοίνωση κατακεραύνωσε τον ανασχηματισμό, την οικονομική κρίση και τον κορωνοϊό. Δεν είπε τίποτε για τους γάμους και τα βαφτίσια που θα αναβληθούν, ούτε για τους «ξεπουλημένους» νεκρούς. Είναι κόμμα του Κοινοβουλίου και έχει την ευθύνη της αντιπολίτευσης. Θα μου πείτε στο Βερολίνο 1,5 εκατ. διαδήλωσε κατά των μέτρων. Η μητέρα που θέλει να γίνει πεθερά και δεν την αφήνουν σε μάρανε;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή