Ο ΔΗΚΤΗΣ (06/08/20)

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρετός συσκέψεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σύσκεψη για την προετοιμασία των προτάσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού Χρίστου Δήμα, και γενικών γραμματέων πραγματοποιήθηκε χθες. «Πρόκειται για την πρώτη εσωτερική σύσκεψη με όλους τους θεσμικούς παράγοντες του υπουργείου έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι και να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα για να καταθέσουμε την πρότασή μας στην εκτελεστική επιτροπή του Ταμείου COVID-19 και η Ελλάδα να μπορεί να αξιοποιήσει με μεγάλη ταχύτητα και αξιοπιστία τη μεγάλη ιστορική ευκαιρία που έχει μπροστά της» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης. Οπως φαίνεται οι συσκέψεις θα ενταθούν και οι προτάσεις αναμένεται να δοθούν σύντομα στον επικεφαλής του Ταμείου Θ. Σκυλαλάκη (φωτ.), ο οποίος χθες μετά την ορκωμοσία του μίλησε για την «ευκαιρία που δημιουργεί η αξιοποίηση του τεράστιου οικονομικού πακέτου που διεκδίκησε και κέρδισε η κυβέρνησή μας, για να έχουμε μετά την κρίση του κορωνοϊού μια διαφορετική πορεία της πατρίδας μας και μια καλύτερη ζωή για τους Ελληνες».

Ενημέρωση με ένα κλικ για τα έργα φυσικού αερίου

Ψηφιακά θα μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες για την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομών φυσικού αερίου στην ελληνική Περιφέρεια, καθώς και για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτό το φθηνό και φιλικό, προς το περιβάλλον, καύσιμο. Μέσω της νέας ηλεκτρονικής πύλης της ΔΕΔΑ, οι πολίτες μπορούν με ένα κλικ να ενημερωθούν εάν το ακίνητο για το οποίο ενδιαφέρονται βρίσκεται εντός ενεργού δικτύου της ΔΕΔΑ, να πληροφορηθούν για όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία σύνδεσης, αλλά και να υπολογίσουν το οικονομικό όφελος που έχουν με τη χρήση του.

Εκλεισε πενταετή συνεργασία με τη Zentiva η Lavipharm

Συμφωνία με την πολυεθνική εταιρεία Zentiva υπέγραψε η Lavipharm για την αντιπροσώπευση, προώθηση και διανομή των φαρμακευτικών προϊόντων της στην Ελλάδα. Η διάρκεια της σύμβασης είναι πενταετής με δικαίωμα περαιτέρω ανανέωσης. Επιπλέον, η Lavipharm διατηρεί το δικαίωμα της αποκλειστικότητας για όλη τη διάρκεια της σύμβασης για υφιστάμενα προϊόντα, αλλά και τη δυνατότητα επέκτασης σε νέα που η Zentiva θα κυκλοφορήσει στο μέλλον. H υλοποίηση της συμφωνίας υπολογίζεται να ξεκινήσει εντός του επόμενου μήνα.

Καθοριστικές αποφάσεις αναμένονται για τη Folli

Σήμερα θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων του άρθρου 106α που είχε καταθέσει η Folli Follie, με στόχο την προστασία έναντι επιθετικών ενεργειών πιστωτών. Προτεραιότητα της εταιρείας είναι η οριστικοποίηση των όρων της συμφωνίας εξυγίανσης, με τη γνωστοποίηση της πρόσκλησης της Folli Follie προς τους πιστωτές ομολογιούχους της για την παροχή έγκρισης  να αναμένεται στις 10 Αυγούστου. Καθοριστικής σημασίας θα είναι και η απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών –κατά πληροφορίες, αναμένεται τις επόμενες ημέρες– για την άρση ή μη της δέσμευσης σε βρετανική τράπεζα 1 εκατ. ευρώ. Ενδεχόμενη αποδέσμευση του εν λόγω ποσού θα προσέφερε σημαντική ανάσα ρευστότητας στην εταιρεία.

Χωρίς παράδοση η τελετή παραλαβής

Τελετή παραλαβής, χωρίς παράδοση, πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας, με τον υφυπουργό Παναγιώτη Τσακλόγλου (φωτ.) να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιό του από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης αποκάλεσε το νέο μέλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου φίλο του, καθώς ιδιαιτέρως το διάστημα 2012-2014 συμμετείχαν μαζί, καθένας βέβαια από διαφορετική θέση, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Ο κ. Τσακλόγλου με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, επεσήμανε πως είχε άριστη συνεργασία με τον κ. Βρούτση στο παρελθόν, χαιρέτησε γνωστά του πρόσωπα, τις δύο γ.γ. Στρατινάκη και Καρασιώτου, αλλά και τους υπηρεσιακούς που, όπως χαρακτηριστικά είπε, κάποιοι από αυτούς είναι από τους πλέον αποτελεσματικούς ανώτατους δημοσίους υπαλλήλους. Για να συμπληρώσει πως πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά στο ασφαλιστικό,  κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά ως προς τον δεύτερο πυλώνα του συστήματος. «Σε αυτές τις αλλαγές ελπίζω να αφιερώσω όλη μου την ενέργεια», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή