Γερμανία: Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου»

Γερμανία: Υποχρεωτικό τεστ για όσους επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τεστ για τον κορωνοϊό θα υποβάλλονται υποχρεωτικά από το ερχόμενο Σάββατο όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από «περιοχές κινδύνου», ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Τα τεστ θα διενεργούνται δωρεάν, διευκρίνισε ο κ. Σπαν, απορρίπτοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σε ό,τι αφορά το ποιος θα πρέπει να καλύψει το κόστος της εξέτασης.

«Πρόκειται για την ίδια λαϊκίστικη άποψη που λέει ότι όποιος μπορεί να πληρώσει διακοπές για σκι, μπορεί να πληρώσει και για το σπασμένο πόδι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπαν και τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται αυτό το θέμα να μετατραπεί σε ζήτημα κοινωνικής πολιτικής», καθώς, όπως είπε, κάποιοι πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να μπορούν να πληρώσουν μια εβδομάδα διακοπών. Απαντώντας δε σε ερωτήσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της εξέτασης, ανέφερε ότι «η ελευθερία πάει μαζί με την ευθύνη για τους άλλους».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, πάνω από τα 1000 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, κάτι που αποτελεί τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό στη χωρά του τελευταίους τρεις μήνες.

Η ανακοίνωση του Ινστιτούτου το πρωί της Πέμπτης με τα στοιχεία της Τετάρτης έκανε λόγο για 1.045 κρούσματα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, με το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα να ξεπερνά τα 213.000 ως τώρα.

«Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ ανησυχητική,» ανέφερε στην ημερήσια έκθεσή του το Ινστιτούτο.

Αν και πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων από τις 7 Μαΐου, είναι πολύ χαμηλότερος από την κορύφωσης της εξάπλωσης στις αρχές Απριλίου, όταν καταγράφονταν 6.000 περιπτώσεις Covid-19 την ημέρα.

Παρά τις αυξομειώσεις που παρατηρούνται, υπάρχει μια σαφής τάση αύξησης των κρουσμάτων στη Γερμανία τις τελευταίες εβδομάδες, με τις αρχές να αντιμετωπίζουν κυρίως τοπικές εστίες μετάδοσης του ιού.

Ως τώρα έχουν καταγραφεί 9.175 θάνατοι από κορωνοϊό στη Γερμανία, αριθμός αναλογικά μικρότερος βάσει πληθυσμού σε σύγκριση άλλες μεγάλες χώρες της Ευρώπης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή