Μητσοτάκης για ΑΟΖ: Αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών

Μητσοτάκης για ΑΟΖ: Αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Σημαντική για την Ελλάδα, τη διεθνή νομιμότητα αλλά και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπογραφείσα οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου. 

Σε δήλωσή του από τη Χάλκη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι με την καθ΄ όλα νόμιμη συμφωνία, αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας στις Θαλάσσιες Ζώνες τους, και επιπλέον «δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή, νομιμότητα που επιχειρήθηκε να διασαλευθεί από το παράνομο και ανυπόστατο Τουρκολιβυκό μνημόνιο».
 
«Με την Αίγυπτο, όπως και πριν λίγους μήνες με την Ιταλία, αποδείξαμε ότι η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια, την ειρήνη, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εμείς σε αυτόν τον δρόμο θα πορευτούμε με όλους τους γείτονές μας. Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι θα πράξουν και εκείνοι το ίδιο», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή