Γαλλία: Ομηρία σε τράπεζα στη Χάβρη

Γαλλία: Ομηρία σε τράπεζα στη Χάβρη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Χάβρη, στη βόρεια Γαλλία.

Η τοπική αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή στη λεωφόρο του Στρασβούργου.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Ouest France, μετέδωσαν ότι ένοπλος κρατά ομήρους σε τράπεζα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το Reuters, ο ένοπλος άφησε ελεύθερα πέντε άτομα και κρατά πλέον έναν όμηρο.

Κατά την ίδια πηγή, ο ένοπλος είναι 34 ετών και πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με δύο υψηλόβαθμα στελέχη του σωματείου των αστυνομικών υπαλλήλων, ο ένοπλος εκτιμάται πως έχει ισλαμιστικούς δεσμούς. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Το ένα από αυτά τα στελέχη είπε ότι ο 34χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία και βρισκόταν στη λίστα των υπό παρακολούθηση υπόπτων. «Τον ταυτοποιήσαμε. Είναι στη λίστα επιτήρησης. Γνωρίζουμε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και ότι πάσχει από σοβαρό ψυχιατρικό νόσημα», είπε ο Ιβ Λεφέμπρ, ο επικεφαλής του αστυνομικού συνδικάτου SGP, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Άλλη πηγή της αστυνομίας είπε ότι ο ένοπλος στηρίζει τον παλαιστινιακό αγώνα και θέλει να καταγγείλει τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στην Παλαιστίνη.

Γύρω από την τράπεζα έχουν αναπτυχθεί άνδρες της ειδικής μονάδας Raid της αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή