Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ανακοίνωση των 4.500 διορισμών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που ολοκληρώθηκαν χθες με την έκδοση των τελευταίων οριστικών πινάκων, προχωρά και η διαδικασία μόνιμων διορισμών στη γενική εκπαίδευση. Βέβαια, οι ομοσπονδίες αναμένεται να βάλουν «μπλόκο» στις διαδικασίες τοποθέτησης των εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών και στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση, μετά τη δημοσίευση των αντίστοιχων πινάκων της Πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, από τους οποίους θα προκύψουν μόνιμοι διορισμοί 10.500 εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών. Ενστάσεις κατά των προσωρινών πινάκων υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ από σήμερα έως και τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, και ώρα 14.00, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ. Για την ένσταση απαιτείται και παράβολο 20 ευρώ, άλλως η ένσταση δεν εξετάζεται. Ο ενδιαφερόμενος υποβάλει το παράβολο το οποίο έχει προμηθευτεί ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας Φορέας Δημοσίου Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Προς διευκόλυνση των υποψηφίων έχουν δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ σχετικοί σύνδεσμοι τόσο για τη διαδικασία των ενστάσεων όσο και για το ηλεκτρονικό παράβολο.

«Κάνοντας για άλλη μία φορά τη δέσμευσή μας πράξη και ενάντια στις “Κασσάνδρες” που μιλούσαν για “πάγωμα” διαδικασιών, προχωράμε τη διαδικασία μόνιμων διορισμών και στη Γενική Εκπαίδευση ενισχύοντας το δημόσιο σχολείο με ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας τη μαθησιακή διαδικασία, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς μας σταθερότητα, προοπτική και δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης. Μετά περισσότερα από δέκα χρόνια, η Γενική Εκπαίδευση αποκτά εκ νέου, παρά τις αντιξοότητες, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό» ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Πάντως, από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «δικαίωση του αγώνα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ολόκληρου του εκπαιδευτικού κινήματος. Αγώνα, που υποχρέωσε τελικώς την κυβέρνηση Ν.Δ., παρά τις καθυστερήσεις, να πραγματοποιήσει τους πρώτους διορισμούς. Η Ν.Δ. προσπαθεί να οικειοποιηθεί με αλλεπάλληλες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας αυτή την επιτυχία, χωρίς να λέει λέξη για το πώς, πότε και από ποιους προγραμματίστηκαν και εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίοι πόροι», όπως δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Από την άλλη, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ αντιδρώντας στην εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Αναστασίας Γκίκα με την οποία ζητεί από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου, κάλεσε «τους αιρετούς αλλά και τα υπόλοιπα μέλη των ΠΥΣΔΕ, τα οποία μάλιστα πρόκειται σε λίγες ημέρες να αντικατασταθούν, να μη συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ για τις υπηρεσιακές μεταβολές στα λειτουργικά κενά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή