«Να προκηρυχθούν θέσεις ΔΕΠ για τις ιατρικές σχολές» ζητεί η Σύνοδος Πρυτάνεων

«Να προκηρυχθούν θέσεις ΔΕΠ για τις ιατρικές σχολές» ζητεί η Σύνοδος Πρυτάνεων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διορισμούς στις ιατρικές σχολές της χώρας ζητεί από την κυβέρνηση η Σύνοδος Πρυτάνεων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού επιβάρυνε τις ανάγκες και με δεδομένα τα κενά που είχαν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις διδασκόντων. Ειδικότερα, η Σύνοδος, σε ανακοίνωσή της για τα πεπραγμένα της πρόσφατης συνεδρίασής της, εστιάζει στην «άμεση ανάγκη μεταφοράς πιστώσεων από το υπουργείο Υγείας προς το υπουργείο Παιδείας για την προκήρυξη θέσεων ΔΕΠ για τις ιατρικές σχολές και τις σχολές επιστημών υγείας ενόψει και της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19».

Βεβαίως, επαναδιατυπώνει το αίτημα για αύξηση των διορισμών σε όλους τους επιστημονικούς τομείς των ΑΕΙ. «Η περίοδος αυτή ανέδειξε την ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη πολλαπλής στήριξης των πανεπιστημίων με την ενίσχυση του τακτικού τους προϋπολογισμού, την άμεση προκήρυξη θέσεων μελών ΔΕΠ που κενώνονται για οποιονδήποτε λόγο αλλά και νέων θέσεων ΔΕΠ που απαιτούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια από τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των φοιτητών και από την ανάπτυξη νέων τμημάτων. Τέθηκε ακόμα εκ νέου η ανάγκη για έγκριση Οργανισμών των πανεπιστημίων αλλά και η κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε υποστηρικτικό και διοικητικό προσωπικό.

Τα ανωτέρω, μεταξύ άλλων, αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη και αξιολόγησή τους ισότιμα με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια», λέει η Σύνοδος.

Την ίδια στιγμή, συγκροτήθηκαν οι επιτροπές των πανεπιστημιακών οι οποίες θα αξιολογήσουν τα ηλεκτρονικά συγγράμματα που θα παραχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάλλιπος+». Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου που έχει σκοπό την παραγωγή 800 νέων ανοικτών ψηφιακών συγγραμμάτων, σε όλες τις θεματικές περιοχές, τα οποία θα διατίθενται –όπως και τα υφιστάμενα, 500 και πλέον συγγράμματα από το πρώτο στάδιο του έργου– δωρεάν και με ανοικτές άδειες χρήσης Creative Commons (CC), μέσα από το ομώνυμο Αποθετήριο Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων (https://repository.kallipos.gr). 

Τα συγγράμματα αυτά θα λειτουργούν συμπληρωματικά στα υπάρχοντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή