EATE: Δημοσιεύθηκαν οι προσκλήσεις για τα δύο νέα επενδυτικά προγράμματα

EATE: Δημοσιεύθηκαν οι προσκλήσεις για τα δύο νέα επενδυτικά προγράμματα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) δημοσίευσε στον ιστότοπό της τις αναλυτικές προδιαγραφές για την υλοποίηση των νέων επενδυτικών έργων, με εθνική συμμετοχή 500 εκ. ευρώ.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η ΕΑΤΕ έχει σχεδιάσει και ενεργοποιεί νέα προγράμματα επενδύσεων, μέσω των οποίων έχει ως στόχο: να ενισχύσει το επιχειρηματικό περιβάλλον, να συμβάλλει στη στροφή της χώρας προς την πράσινη οικονομία (ιδιαίτερα μέσω των GREEN GREEK Funds) και να διαμορφώσει ένα ευρύτερο επενδυτικό πλαίσιο με συνέπεια, διαχρονικότητα και αξιοπιστία.

Οι συνεπενδύσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων θα γίνονται σε επίπεδο επιχειρήσεων με τους ίδιους όρους και ταυτόχρονα, με διεθνή και εγχώρια Private Equity/Venture Capital Funds.

Η επένδυση στις επιχειρήσεις, με τη μορφή ιδίων κεφαλαίων ή οιονεί ιδίων κεφαλαίων (equity & quasi equity), δημιουργεί σε κάθε περίπτωση μόχλευση πρόσθετων ιδιωτικών κεφαλαίων, τόσο στο επίπεδο των ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών σχημάτων, όσο και στο επίπεδο των επιχειρήσεων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή