Προσλήψεις και νέα οχήματα στις συγκοινωνίες

Προσλήψεις και νέα οχήματα στις συγκοινωνίες

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις σοβαρές παθογένειες του συστήματος των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας ανέδειξε η πανδημία του κορωνοϊού. Οι μετακινήσεις δεν έχουν περιοριστεί στον βαθμό που αναμενόταν, παρά το γεγονός ότι ήδη διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Αυτό, σε συνδυασμό με τις υποδείξεις για περιορισμένη πληρότητα εντός των οχημάτων και συρμών του ΟΑΣΑ, οδηγεί σε μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με στόχο τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών υπό το πρίσμα των υγειονομικών δεδομένων.

Το υπουργείο Υποδομών πρόκειται άμεσα να προχωρήσει στην προμήθεια μέσω leasing 300 λεωφορείων για την ενίσχυση του στόλου των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ώστε να υπάρξει αυξημένη προσφορά θέσεων για τους επιβάτες. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε την πρόσληψη 655 ατόμων σε ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και ΟΣΥ σε ειδικότητες αιχμής (οδηγοί, τεχνικοί κ.ά.) με ταχείες διαδικασίες αλλά με κριτήρια ΑΣΕΠ. Για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης οι ΟΣΥ αναμένεται να προχωρήσουν σε εκ νέου αναδιάταξη των δρομολογίων τους, ενώ προγραμματίζεται η σύμπραξη της εταιρείας με τα ΚΤΕΛ με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Αποτέλεσμα θα είναι η ενίσχυση των ΟΣΥ με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση.

Σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε την αναβάθμιση 15 συρμών που κινούνται στη γραμμή 1 του μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), την αγορά επτά συρμών για τις γραμμές 2 και 3 του μετρό καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για την Αθήνα ο διαγωνισμός θα αφορά την προμήθεια περίπου 1.000 σύγχρονων οχημάτων. Στόχος είναι η προκήρυξη για τα πρώτα 600 να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο και τα 300 εξ αυτών να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας μέχρι το τέλος του 2021. Σημειώνεται ότι τα μέτρα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Εντεκα χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο μετρό. Δεκατρία χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη στα λεωφορεία. Εντεκα χρόνια δεν έχει αγοραστεί ούτε ένα λεωφορείο. Σήμερα, οι κατευθύνσεις και οι εντολές που έχει δώσει ο πρωθυπουργός είναι σαφείς. Σπάμε έναν κύκλο υποεπένδυσης μεγαλύτερο των 10 ετών. Επενδύουμε πάνω από μισό δισ. ευρώ στις αστικές συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου» δήλωσε ο κ. Καρμανλής, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανακουφίσει τους πολίτες, «να γίνει πιο ανθρώπινη η κατάσταση και να αποκτήσουμε τις αστικές συγκοινωνίες που πραγματικά αξίζουν στους πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή