Αναστολή λιτανειών, πανηγυριών

Αναστολή λιτανειών, πανηγυριών

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μέτρα με αναστολή όλων των λιτανειών και πάσης φύσεως πανηγυριών ενόψει του Δεκαπενταύγουστου αλλά και παράτασης της απαγόρευσης των «όρθιων» σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης έως το τέλος Αυγούστου, έφερε ο πολύ υψηλός για τα μέχρι τώρα δεδομένα της χώρας μας αριθμός των κρουσμάτων SARS-CoV-2 που καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα στη χώρα. Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις Αρχές το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη όπου από τις αρχές του μήνα έως και χθες έχουν καταγραφεί 204 κρούσματα. Μάλιστα χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσαντίνου Ζέρβα και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά κατά την οποία εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να επιβληθούν έκτακτα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Χθες ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, 151 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων 12 μπορούν να χαρακτηριστούν εισαγόμενα. Σαράντα έξι κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα κρούσματα από τον Πόρο –έως χθες το μεσημέρι είχαν εντοπιστεί συνολικά 24 κρούσματα στο νησί– όπου εφαρμόζονται πλέον αυστηρά περιοριστικά μέτρα με καθολική χρήση μάσκας, περιορισμό του ωραρίου καταστημάτων και απαγόρευση συναθροίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, χθες, κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών του Αργοσαρωνικού έλαβαν στο κινητό τους τηλέφωνο ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, με το οποίο τους ζητεί να είναι σε επιφυλακή, να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και να ακολουθούν τα μέτρα προστασίας. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 38 νέα κρούσματα, ενώ η επόμενη περιοχή με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων είναι ο Εβρος όπου και τα 17 νέα κρούσματα συνδέονται με γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

Χθες εντοπίστηκαν κρούσματα σε 23 περιφερειακές ενότητες της χώρας, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά της νόσου που έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες. Ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων περιστατικών που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από την αρχή της επιδημίας είναι 5.270. Σταθερός ήταν χθες ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (14), ενώ έως χθες το απόγευμα δεν είχε καταγραφεί νέος θάνατος λόγω της νόσου.

Εν τω μεταξύ, νέα μέτρα σε πύλες εισόδου αλλά και στο εσωτερικό της χώρας ανακοίνωσε χθες η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με αυτά, οι επισκέπτες από τη Μάλτα από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα. Επίσης, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Τέλος, επεκτείνεται έως τις 31 Αυγούστου 2020 το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λπ., με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή