Εγκρίθηκε η επένδυση της χαρτοβιομηχανίας Intertrade Hellas

Εγκρίθηκε η επένδυση της χαρτοβιομηχανίας Intertrade Hellas

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατηγική επένδυση, ύψους 46,1 εκατ. ευρώ, της εταιρείας επεξεργασίας χάρτου Intertrade Hellas, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, ενέκρινε η διυπουργική επιτροπή, η οποία συνεδρίασε, χθες, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη.

Το αντικείμενο του επενδυτικού έργου, μέσω του οποίου θα δημιουργηθούν 50 νέες θέσεις εργασίας, αφορά τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης μονάδας, μέσω της απόκτησης νέας γραμμής παραγωγής προϊόντος πρώτης ύλης χαρτιού tissue (Paper Mill) σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, πρόκειται για την πρώτη έγκριση στρατηγικής επένδυσης στον τομέα της βιομηχανίας στην οποία παρέχονται φορολογικά κίνητρα και ταχεία αδειοδότηση.

Το επενδυτικό σχέδιο της Intertrade θα έχει θετικές επιπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αύξηση της απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Εκτιμάται ακόμη ότι θα τονώσει ουσιωδώς την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, καθώς και την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας, με το είδος και το μέγεθος της επένδυσης να είναι συμβατό με το φυσικό, οικιστικό και κοινωνικοοικονομικό υποσύστημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, η επιτυχημένη υλοποίηση και λειτουργία της παρούσας επένδυσης θα έχει σημαντικό όφελος για την εθνική και τοπική κοινωνία. Η δημιουργία μιας καθετοποιημένης μονάδας με παραγωγή πρώτης ύλης, που έως σήμερα εισάγεται, ευνοείται λόγω της πανδημικής κρίσης, επειδή έχει μεγιστοποιηθεί η ανάγκη για περισσότερη ατομική υγιεινή με προϊόντα μιας χρήσης.

Ακόμη, με την εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα τονωθεί η εξαγωγική δραστηριότητα όχι μόνον της εταιρείας αλλά και της χώρας, μέσω της βελτίωσης της κάλυψης των αυξημένων αναγκών της εγχώριας αλλά και της διεθνούς αγοράς σε επίπεδο κατανάλωσης.

Οσον αφορά την Intertrade, ιδρύθηκε το 1992 με στόχο την πώληση jumbo rolls (επαγγελματικά ρολά χαρτιού μεγάλου μεγέθους) σε Ελληνες επεξεργαστές. Υστερα από μία δεκαετία λειτουργίας, επέκτεινε τις δραστηριότητές της και στον τομέα της επεξεργασίας χάρτου. Διαθέτει τη δική της οικογένεια προϊόντων με την επωνυμία Servin, ενώ προμηθεύει αλυσίδες υπεραγορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (2018), ο κύκλος εργασιών της εταιρείας τοποθετείται σε 73,6 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή