«Ανακύκλωση» παικτών στην Ευρωλίγκα

«Ανακύκλωση» παικτών στην Ευρωλίγκα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H έκβαση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη έχει προκαλέσει συγκρατημένη μεταγραφική κινητικότητα στη συντριπτική πλειονότητα των ομάδων της Ευρωλίγκας. Το πιθανό σενάριο να μην υπάρχουν θεατές στα ευρωπαϊκά γήπεδα, καθιστά ανασφαλές το έσοδο των εισιτηρίων στις ομάδες, οι οποίες έχουν επηρεαστεί και από το «ψαλίδι» της Ευρωλίγκας, η οποία με τη σειρά της είδε αντίστοιχες περικοπές από τους χορηγούς της λόγω της σεζόν που σταμάτησε στη μέση.

Με εξαίρεση τις ομάδες που βασίζονται στα δικά τους δυνατά πορτοφόλια (ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Εφές, Αρμάνι, Μακάμπι) το 1/3 των 18 συμμετεχόντων στην επόμενη Ευρωλίγκα μείωσε δραστικά τους προϋπολογισμούς του κατά 25 έως και 35%, ενώ στα ίδια οικονομικά επίπεδα κυμάνθηκαν οι υπόλοιπες ομάδες. Σε συνδυασμό με την έλλειψη δυνατότητας συμφωνιών με παίκτες που πρόκειται να φύγουν από το ΝΒΑ, επειδή το αμερικανικό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, οι ομάδες της Ευρωλίγκας, προχώρησαν σε… ανακύκλωση Αμερικανών παικτών από αυτούς που έπαιξαν πέρυσι στη διοργάνωση. Το 52,6% των 57 παικτών που έχουν μεταγραφεί, μέχρι τώρα, ήταν σε ομάδα Ευρωλίγκας και θα συνεχίσει να παίζει με άλλη ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα, ενώ μόλις δεκαπέντε παίκτες θα κάνουν ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Στον μεταγραφικό σχεδιασμό τους, οι ομάδες που είχαν διαμορφωμένο «κορμό» και αγωνιστική ομοιογένεια, φρόντισαν να διατηρήσουν αυτά τα δύο στοιχεία. Η Εφές Αναντόλου ήταν πρωτοπόρος στην περυσινή Ευρωλίγκα, μέχρι τη διακοπή της και είναι και η μοναδική ομάδα που διατήρησε απόλυτα συμπαγές το ρόστερ των παικτών της για τον ευνόητο λόγο της διεκδίκησης του τίτλου, το 2021. Η ΤΣΣΚΑ έκανε δύο επιλεκτικές μεταγραφές (Μιλουτίνοφ, Σενγκέλια), ενώ το ίδιο έπραξε η Μπαρτσελόνα, με την απόκτηση του Νικ Καλάθη. Μεταγραφικά… ακίνητη θα παρέμενε και η Ρεάλ, αν ο Αργεντινός Φακούντο Καμπάτσο δεν ήθελε διακαώς να παίξει στο ΝΒΑ και έτσι η «βασίλισσα» είναι αναγκασμένη να τον αντικαταστήσει στη θέση του πλέι μέικερ. Σαρωτικές αλλαγές έκαναν ο Παναθηναϊκός (5 ξένοι – 2 Ελληνες), ο Ολυμπιακός (4 ξένοι – 2 Ελληνες) και στην πρώτη θέση με εφτά νέες μεταγραφές είναι η Αρμάνι, η Φενέρμπαχτσε και η Βιλερμπάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή