Κορωνοϊός: 126 νέα κρούσματα – 24 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 126 νέα κρούσματα – 24 διασωληνωμένοι

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 126 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Εξ αυτών, 10 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, 26 είναι «εισαγόμενα» κρούσματα (ανάμεσά τους 17 μετανάστες στη Λέσβο), ενώ 38 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και 18 στη Θεσσαλονίκη.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 24 ασθενείς, ενώ 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος. Οι θάνατοι στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχονται σε 213.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

– 10 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– 26 «εισαγόμενα» κρούσματα, εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν σε μετανάστες που αφίχθηκαν στη Μυτιλήνη.

– 38 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή ιστορικό πρόσφατο ταξιδιού στο εσωτερικό της χώρας.

– 18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας,

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς,

– 2 κρούσματα  στην Π.Ε. Κέρκυρας,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας,

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,

–  1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης,

– 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Σερρών,

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων,

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής, 2 εκ των οποίων συνδέονται με συρροή κρουσμάτων στο εργοστάσιο ελαιουργίας.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 658.178 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 7.365 (1,12%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 126 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5749, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

1473 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2795 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 6 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 58.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 213 θανάτους συνολικά στη χώρα. 70 (32.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Δεν πραγματοποιείται η ΔΕΘ – Εκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Νωρίτερα, νέα έκτακτα μέτρα για να μειωθεί διασπορά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, δεν θα πραγματοποιηθεί η ΔΕΘ, ενώ παράλληλα λαμβάνονται μέτρα στις πύλες εισόδου.

Επίσης, αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων, ενώ σε περιοχές της χώρας αποφασίστηκε η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Η «Κ» στο στρατηγείο της Πολιτικής Προστασίας

Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: Δεν αποκλείεται να φτάσουμε τα 600 κρούσματα την ημέρα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή