Με Μπεσίκτας ο ΠΑΟΚ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνοτουρκική μονομαχία με ασπρόμαυρες φανέλες αντί για στολές παραλλαγής έβγαλε η κληρωτίδα για τον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα είναι η Μπεσίκτας, σε μονό παιχνίδι που θα γίνει στην Τούμπα στις 25 ή 26 Αυγούστου, εκτός κι αν προκύψει μεγάλο πρόβλημα με την COVID-19 ή ενταθούν ακόμα περισσότερο οι σχέσεις της Ελλάδας με τη γείτονα χώρα, σε σημείο που να αναγκαστεί η UEFA να ορίσει άλλο γήπεδο, σε ουδέτερη χώρα. Στην Τούμπα είναι σε εξέλιξη έργα αποκατάστασης του χλοοτάπητα που είχε υποστεί φθορές, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εγκαίρως, ώστε να μην υπάρξει και άλλο θέμα αλλαγής της έδρας.

Η Μπεσίκτας έχει τα ίδια (ασπρόμαυρα) χρώματα με τον ΠΑΟΚ και θα βρεθεί για 3η φορά αντίπαλος ελληνικής ομάδας: Την περίοδο 2014/15 αναδείχθηκε δύο φορές ισόπαλη με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1 στην Πόλη, 2-2 στην Ελλάδα) σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ δύο χρόνια αργότερα απέκλεισε τον Ολυμπιακό (1-1 και 4-1) στην ίδια διοργάνωση. Είναι μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Τουρκίας, αλλά αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και, για να πάρει ανάσες, ζητεί με έρανο τη βοήθεια των οπαδών της. Παίζει στα προκριματικά λόγω της τιμωρίας της Τραμπζονσπόρ και αναζητεί τρόπο να καλύψει τα κενά από τη φυγή 9 παικτών της. Κράτησε, όμως, το «αστέρι» της, Αντεμ Λάγιτς, ενώ τον τελευταίο μήνα διαπραγματεύεται με τον ΠΑΟΚ την απόκτηση του Τσούμπα Ακπομ. Ολα τα ζευγάρια της κλήρωσης: Μονοπάτι πρωταθλητών: Φλόριαν ή Κλουζ – GNK Ντινάμο, Γιουνγκ Μπόις – KI (FRO) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας, Σέλτικ ή Ρέικιαβικ – Φερεντσβάρος ή Τζουργκάρντεν, Φλόρα Ταλίν ή Σουντούβα – Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Ρίγα, Λέγκια Βαρσοβίας ή Ντρίτα/Λίνφιλντ – Αραράτ ή Ομόνοια, Κέλιε ή Ντάνταλκ – Μόλντε ή Κουόπιο, Μπουντούτσνοστ ή Λουντογκόρετς – Μίντιλαντ, Ντινάμο Μπρεστ ή Αστάνα – Κόνα Κουέι Νόμαντς ή Σαράγεβο, Καραμπάχ ή Σίλεκς – Σέριφ ή Φόλα Ες, Ντιναμό Τιφλίδας ή Τίρανα – Ερυθρός Αστέρας ή Εουρόπα.

Μονοπάτι μη πρωταθλητών: Αλκμάαρ – Βικτόρια Πλζεν, ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας, Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ – Ραπίντ Βιέννης.

• Σε φιλικό ματς ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Βόλο, ενώ συμφώνησε με τον 21χρονο Γεωργιανό Νίκα Νινούα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή