Ινδία: Τρεις νεκροί σε επεισόδια που ξέσπασαν λόγω ανάρτησης στο Facebook (Βίντεο)

Ινδία: Τρεις νεκροί σε επεισόδια που ξέσπασαν λόγω ανάρτησης στο Facebook (Βίντεο)

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, στη Μπενγκαλούρου της Ινδίας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές για μια ανάρτηση στο Facebook, που θεωρήθηκε πως προσβολή στον προφήτη Μωάμεθ.

Οι αναταραχές ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης, όταν χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να διαδηλώσουν για την ανάρτηση που προκάλεσε το θρησκευτικό τους αίσθημα από συγγενικό πρόσωπο τοπικού πολιτικού, σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ.

Αστυνομικοί φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, αφού η χρήση δακρυγόνων και ροπάλων δεν ήταν αρκετή  για απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, όπως μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός.

Ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από τα επεισόδια, στα οποία διαδηλωτές φαίνονται να πυρπολούν περιπολικά, να επιχειρούν να εισβάλλουν σε αστυνομικό τμήμα και να πετούν πέτρες σε εργαζόμενου των τοπικών ΜΜΕ. Κάποιοι άλλοι εικονίζονται να συγκεντρώνονται μπροστά στο σπίτι του πολιτικού, φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας πέτρες και βάζοντας φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν,  οι διαδηλωτές εμπόδισαν να περάσουν οχήματα της πυροσβεστικής.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν αρκετοί αστυνομικοί,  δήλωσε επικεφαλής της Αστυνομίας Μπενγκαλούρου Καμάλ Παντ

Σημειώνεται πως το άτομο που έκανε την ανάρτηση έχει συλληφθεί, όπως και 110 άνθρωποι για εμπρησμούς και επίθεση κατά της Αρχής.

Τέλος, όπως ενημέρωσε η Αστυνομία, στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας,

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή