Ο ΔΗΚΤΗΣ (13/08/20)

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθετη η πτώση των αφίξεων

Ακόμη ένας μήνας, ο Αύγουστος, απομένει προκειμένου να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, με βάση την επιβατική κίνηση των αεροδρομίων. Ωστόσο, τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας φανερώνουν χαμηλές πτήσεις, καθώς κατά το επτάμηνο του 2020 από τα ελληνικά αεροδρόμια διακινήθηκαν συνολικά 9 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός που αντιστοιχεί σε πτώση 74,3%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, οπότε είχαν διακινηθεί 34,7 εκατ. άτομα. Οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν στις 115.402, από τις οποίες 67.340 ήταν εσωτερικού και 48.062 εξωτερικού, καταγράφοντας πτώση 60,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, οπότε είχαν πραγματοποιηθεί 290.859 πτήσεις. Τον Ιούλιο η συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού και εξωτερικού) μειώθηκε κατά 72,6%, σε 2,7 εκατ. επιβάτες, ενώ οι αφίξεις εξωτερικού μειώθηκαν κατά 72,5%, σε 1,1 εκατ. άτομα. Τον ίδιο μήνα, ο συνολικός αριθμός πτήσεων μειώθηκε κατά 56,5%, σε 33.200, σε σχέση με πέρυσι, οπότε είχαν πραγματοποιηθεί 76.370 πτήσεις.

Αναβλήθηκε διεθνής έκθεση δομικών υλικών

Με τον εφιάλτη της πανδημίας να παραμένει κυρίαρχος, ο εκθεσιακός οργανισμός του Μονάχου, του οποίου επίσημος αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, προχώρησε στην αναβολή, για τον Φεβρουάριο, της διοργάνωσης bauma CONEXPO INDIA 2020. Η διεθνής έκθεση δομικών μηχανημάτων, μηχανημάτων κατασκευής δομικών υλικών, μηχανημάτων εξόρυξης και διάνοιξης τούνελ θα λάβει χώρα από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021 στο HUDA Ground Gurugram στο Νέο Δελχί. Η bauma CONEXPO INDIA αποτελεί επέκταση της διεθνούς έκθεσης bauma του Μονάχου.

Διευκολύνσεις από τράπεζες για τους πληγέντες της Εύβοιας

Ετοιμες να στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις των περιοχών της Εύβοιας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία είναι οι τράπεζες, σύμφωνα με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ). Μεταξύ άλλων, σχεδιάζουν σειρά ρυθμίσεων για την εξυπηρέτηση δανειακών υποχρεώσεων όσων επλήγησαν. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με την τράπεζα συνεργασίας τους, η οποία θα αξιολογήσει το αίτημα και θα το αντιμετωπίσει κατά τρόπο σύμφωνο με τις ανάγκες και την έκταση της ζημίας κάθε δανειολήπτη και τις ευχέρειες ρυθμίσεων και διευκολύνσεων που παρέχονται.

Κομβικές αποφάσεις ομολογιούχων

Λίγο πριν εκπνεύσει η θερινή ραστώνη, την Πέμπτη 27 Αυγούστου, οι ομολογιούχοι της MLS θα καθορίσουν τις κινήσεις τους σχετικά με την ενδεχόμενη ανάληψη νομικών ενεργειών κατά της εταιρείας τεχνολογίας στην οποία η Deloitte Business Solutions Ανώνυμη Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων ασκεί ειδικό έλεγχο. Υπό την προϋπόθεση λοιπόν ότι θα επιτευχθεί απαρτία, οι κάτοχοι των ομολόγων ΜΛΣΟ1 (4,9 εκατ. ευρώ) και ΜΛΣΟ2 (7 εκατ. ευρώ) θα λάβουν κρίσιμες αποφάσεις σε δύο διαφορετικές συνελεύσεις όπου το «παρών» αναμένεται να δώσει η διοίκηση της εταιρείας. Εκκρεμεί η γνωστοποίηση της ημερομηνίας της συνέλευση των ομολογιούχων ΜΛΣΟ3, καθώς η προγραμματισμένη για τις 5 Αυγούστου δεν είχε πραγματοποιηθεί ελλείψει της απαιτούμενης απαρτίας του 66,67%.

Καταβολή συντάξεων από τις 21 Αυγούστου

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι πρώτοι συνταξιούχοι, καθώς και τον Αύγουστο οι συντάξεις δίνονται σταδιακά  προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού στις τράπεζες. Ετσι, στις  21 Αυγούστου ξεκινάει η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου 2020, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται στις  31 Αυγούστου, με βάση τον αριθμό που λήγει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των συνταξιούχων. Την Παρασκευή 21 Αυγούστου θα πληρωθούν συνταξιούχοι πρώην μισθωτοί (ΙΚΑ) με ΑΜΚΑ που λήγει  σε 1, 3, 5, 7, 9. Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 θα πληρωθούν οι πρώην μισθωτοί με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες καθώς και  αυτοαπασχολούμενοι (ΕΤΑΑ) θα πληρωθούν στις 26/8. Για τους συνταξιούχους που προέρχονται από Δημόσιο, ΝΑΤ και ΚΕΑΝ τα ποσά θα καταβληθούν στις 28/8, όπως και οι συντάξεις όσων προέρχονται από τα  υπόλοιπα ταμεία ΕΦΚΑ καθώς και οι  προσωρινές συντάξεις των ενστόλων.  Οι συντάξεις ΟΠΕΚΑ Ανασφάλιστων Υπερηλίκων καταβάλλονται στις 31/8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή