ΥΠΕΞ για τουρκικούς ισχυρισμούς: Η Ε.Ε. θα ενημερωθεί για τα πραγματικά γεγονότα

ΥΠΕΞ για τουρκικούς ισχυρισμούς: Η Ε.Ε. θα ενημερωθεί για τα πραγματικά γεγονότα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα παράσχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στους ομολόγους του, στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., την Παρασκευή, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, αναφερόμενο σε ισχυρισμούς που διατύπωσε η τουρκική πλευρά.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «τους προειδοποιήσαμε ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα αν επιτεθούν στο Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο και σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μέρκελ και Μισέλ

Εντός της ημέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Επικοινωνία με την κ. Μέρκελ και τον κ. Μισέλ είχε και ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Μπαράζ επαφών Δένδια

Σημειώνεται ότι σήμερα Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας μετέβη στο Ισραήλ, από όπου δήλωσε πως η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει μπαράζ επαφών με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ αύριο Παρασκευή, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στη Βιέννηόπου θα έχει συνάντηση και με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή