Τζον Μπόλτον κατά Τουρκίας: Η επιθετικότητα της Άγκυρας αποτέλεσμα της οπισθοχώρησης των ΗΠΑ

Τζον Μπόλτον κατά Τουρκίας: Η επιθετικότητα της Άγκυρας αποτέλεσμα της οπισθοχώρησης των ΗΠΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιθετικότητα της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο είναι άμεσο αποτέλεσμα της παγκόσμιας οπισθοχώρησης των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος Ενικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον.

Μέσω Twitter, σημείωσε πως η ηγετική θέση των ΗΠΑ ως προς τη διαφύλαξη της ελληνικής και της κυπριακής κυριαρχίας θα αποτρέψει την αύξηση των εντάσεων των εχθρικών ενεργειών της Τουρκίας.

Ο κ. Μπολτον έχει αναφερθεί πρόσφατα επανειλημμένα στη διαφωνία που είχε εκφράσει όταν ήταν στον Λευκό Οίκο, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ντόναλντ Τραμπ – Ταγίπ Ερντογάν.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο επίκεντρο της συνάντησης  των κ.κ. Δένδια και Πομπέο βρέθηκε η επείγουσα ανάγκη για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατά το ίδιο ανακοινωθέν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης την ισχυρή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας τόνισε τόσο στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. όσο και στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι η Τουρκία είναι η μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και οφείλει να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή