Ιταλία: Νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ιταλία: Νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την Κυριακή ότι πρέπει να κλείσουν άμεσα όλα τα κλαμπ της χώρας, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού. Οι νέοι, από τη Δευτέρα, δεν θα μπορούν να χορεύουν ούτε σε ανοικτούς, αλλά ούτε και σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών και των ξενοδοχείων. Αιτία της απόφασης, η ελλιπής τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, ιδίως σε κλαμπ, και το γεγονός ότι πολλοί νέοι δεν φορούσαν μάσκες.

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι επιχειρηματίες του τομέα καταγγέλλουν ότι το οικονομικό κόστος της απαγόρευσης λειτουργίας που αποφασίσθηκε σήμερα θα αγγίξει τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υποσχέθηκε ότι πρόκειται να εγκριθεί έκτακτη οικονομική στήριξη, καθώς η κύρια προτεραιότητα παραμένει να περιοριστούν οι εστίες μόλυνσης, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, τέλος, αποφάσισε ότι όποιος βρίσκεται σε ανοικτούς χώρους με πολυκοσμία (όπως πλατείες, ιστορικά κέντρα των πόλεων ή και έξω από μπαρ και μαγαζιά), από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί θα πρέπει υποχρεωτικά να φορά προστατευτική μάσκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή