Υψηλοί τόνοι για τη διαχείριση της πανδημίας

Υψηλοί τόνοι για τη διαχείριση της πανδημίας

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γραμμή του «σκληρού ροκ» στο μέτωπο του κορωνοϊού διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα έχει ανεβάσει τους τόνους κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της δεύτερης φάσης της πανδημίας. Στην Κουμουνδούρου μιλούν για παλινωδίες, πειραματισμούς και μετάθεση ευθυνών στους πολίτες. Σε αυτή την κατεύθυνση τοποθετούνται και οι χθεσινές δηλώσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν «μείναμε ασφαλείς» με ευθύνη της κυβέρνησης, υποστήριξε (ΣΚΑΪ 100,3) ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρ. Ξανθός, συμπληρώνοντας πως «μετά το lockdown υπήρξαν αντιφάσεις και υποχώρηση στα στάνταρ της δημόσιας υγείας, που επηρέασαν την πορεία της πανδημίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Ν. Βούτσης, σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για εκκίνηση της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου, με αναφορές και στην ανάγκη τήρησης των μέτρων περιορισμού. «Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα και μετακυλίει την ατομική ευθύνη του πρωθυπουργού, που είναι και πολιτική, με το να στοχοποιεί κατηγορίες πολιτών και ιδιαίτερα τον χώρο της νεολαίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο τέως πρόεδρος της Βουλής, κάνοντας λόγο για «ντόμινο ευθυνών που ενισχύεται καθημερινά και φτάνει μέχρι και τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων».

Οξεία κριτική για το ίδιο ζήτημα ασκήθηκε και από το ΚΙΝΑΛ. «Είναι ώρα να τελειώσουν οι παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη με την πανδημία», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, ενώ, ειδικά για το θέμα των σχολείων, υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνεται μόνο η ημερομηνία έναρξης, αλλά οφείλει η κυβέρνηση τώρα να παρουσιάσει ολοκληρωμένο προγραμματισμό για την προστασία της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών». Από την πλευρά του, το ΚΚΕ κατηγόρησε το Μαξίμου πως «ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας όταν ανάγει σε κύριο αποτρεπτικό παράγοντα για την εξάπλωση του κορωνοϊού το πώς θα συμπεριφερθούν παιδιά δημοτικού».

Επιστρέφοντας, πάντως, στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, νέα εστία εσωκομματικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε η ανάρτηση του Αλ. Τσίπρα για τον Δεκαπενταύγουστο. Η θρησκευτική απόχρωση της δήλωσης του τέως πρωθυπουργού σχολιάστηκε εντός και εκτός κομματικών τειχών, ενώ την εσωτερική ένταση τροφοδότησε και η «υπερασπιστική» τοποθέτηση του πρώην συνεργάτη του κ. Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα.

Παράλληλα, συνεχίζεται μέσω Facebook η σύγκρουση και στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, με τον Ν. Μπίστη να απαντά αιχμηρά στις πρόσφατες αναφορές του Ν. Κοτζιά περί «σημιτικών νεο-συριζαίων», προσθέτοντας στο «κάδρο» και τον Π. Πολάκη, που με δική του ανάρτηση προ ημερών είχε ευθυγραμμιστεί με τις θέσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν εκ νέου την αίσθηση των πολύπλευρων ανοικτών μετώπων στην Κουμουνδούρου, ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή