Ανησυχία στην Κρήτη από τα κρούσματα κορωνοϊού σε ξενοδοχεία

Ανησυχία στην Κρήτη από τα κρούσματα κορωνοϊού σε ξενοδοχεία

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιός (SARS-CoV-2) της COVID-19 πέρασε και την πόρτα μεγάλου ξενοδοχείου στα όρια του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» αλλά και υγειονομικών παραγόντων της περιοχής. Στην τελευταία δειγματοληψία –τεστ στο προσωπικό που γίνονται τακτικά αυτό το καλοκαίρι– βρέθηκαν θετικά τέσσερα άτομα από το προσωπικό του ξενοδοχείου, που δεν είχαν νοσήσει πριν, και μπήκαν σε καραντίνα. Τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μιλούν για 11 κρούσματα, αλλά προφανώς υπάρχει σύγχυση με προηγούμενες δειγματοληψίες στο ίδιο ξενοδοχείο σε παρελθόντα χρόνο, που αφορούσαν κυρίως συνεργαζόμενους επαγγελματίες με την επιχείρηση (π.χ. οδηγούς).

Η πληροφορία προκάλεσε αίσθηση στην τοπική αγορά καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση έκανε συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ, απαγόρευε σε τρίτους (που δεν ήταν πελάτες της) να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου και εφάρμοσε πρόσθετο πρωτόκολλο πολυεθνικής αλυσίδας με την οποία συνεργάζεται. Ηταν το δεύτερο ξενοδοχείο της περιοχής των Χανίων όπου εμφάνισαν πρόβλημα εργαζόμενοι ή συνεργάτες του.

Η καταγραφή των περιστατικών αυτών συνέπεσε με μια γενικότερη αύξηση των κρουσμάτων στην Κρήτη, η οποία «τροφοδοτείται» από το γενικό κλίμα χαλάρωσης κυρίως αλλά και από μεγαλύτερες εστίες όπως εκείνη στις Μοίρες, με έξι άτομα θετικά, εκ των οποίων τέσσερα συνδέονται με την εκκλησία της περιοχής.

Ταυτόχρονα, αυξητική τάση παρουσιάζεται στις πύλες εισόδου του νησιού, με τα κρούσματα από 2-3 την εβδομάδα τον Ιούνιο να έχουν αυξηθεί στα 4-5 ημερησίως, ενώ «όλο και περισσότεροι αντιμετωπίζουν τον ιό σαν να μην υπάρχει», όπως είπε στην «Κ» σημαντικός παράγων της ξενοδοχειακής αγοράς των Χανίων.

Με έναν Αύγουστο καλύτερο από τον Ιούλιο σε κρατήσεις και αρκετές ελπίδες για έναν σχετικά καλό Σεπτέμβριο, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του τουρισμού βλέπουν τώρα τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται καθώς τα πρόσθετα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση με το τεστ των 72 ωρών για τους επισκέπτες από τη Σουηδία και το Βέλγιο δημιουργεί νέες τριβές με τους tour operators. Ετσι η TUI ζητάει 40 ευρώ για κάθε τεστ επισκέπτη από τη Σουηδία προκειμένου να μην ακυρώσει τις προγραμματισμένες πτήσεις ενώ οι άλλοι operators από τη Σουηδία έχουν ήδη προχωρήσει σε ακυρώσεις. Αντίθετα, οι Βέλγοι ταξιδιώτες αναμένεται να ενσωματώσουν το ποσό σε ταξιδιωτική ασφάλιση που συμπεριλαμβάνεται στα πακέτα τους.

Θα κλείσουν τον Σεπτέμβριο

Αρκετοί επαγγελματίες του κλάδου εκτιμούν πλέον ότι μεγάλες τουριστικές αγορές, όπως εκείνη της Βρετανίας, ενδέχεται να επιβάλουν μέτρα καραντίνας στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα και την Κροατία και εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ίσως χρειασθεί να κλείσουν τις μονάδες τους πριν από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή