Σε μόνιμη βάση τα δειγματοληπτικά τεστ της Περιφέρειας στο λιμάνι του Πειραιά

Σε μόνιμη βάση τα δειγματοληπτικά τεστ της Περιφέρειας στο λιμάνι του Πειραιά

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και ο ΙΣΑ θα βρίσκονται από σήμερα σε μόνιμη βάση στο λιμάνι του Πειραιά, θέτοντας σε λειτουργία δομή ειδικών ιατρών και νοσηλευτών στην Πύλη Ε1, η οποία θα πραγματοποιεί ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αττική, μετά από εντολή του πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Ειδικότερα, εξειδικευμένα κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών διενεργούν από τις 10:00 το πρώι, σε εθελοντική βάση, τυχαιοποιημένους δειγματοληπτικούς ελέγχους ρινοφαρυγγικού δείγματος με την τεχνική PCR, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS-CοV-2, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής-ΙΣΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της πανδημίας της λοίμωξης COVID-19.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως «θα πραγματοποιήσουμε όσους ελέγχους χρειάζεται προκειμένου να διαμορφώσουμε μία ικανοποιητική εικόνα και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Στόχος μας, η χώρα μας να παραμείνει ασφαλής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή