80 χρoνια πριν… 19-8-1940

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ: Οι Κινέζοι έχουν απόλυτον εμπιστοσύνην ότι η Κίνα, εξησφαλισμένη από εσωτερικούς αγώνας εφ’ όσον ο Τσαγκ Κάι Σεκ [φωτ.] ευρίσκεται εις την αρχήν, δεν θα δεχθή να παραδοθή διά μίαν ειρήνην, εφ’ όσον εκείνος ζη. Κάθε Κινέζος, ενδιαφερόμενος διά το καλόν της χώρας του, ελπίζει ολοψύχως ότι η υγεία του στρατάρχου θα εξακολουθήση να είναι ακμαία διά να αντιμετωπίζη την τρομεράν υπερέντασιν ην αι ανάγκαι της Κίνας θέλουν επιβάλει αυτώ επί 10-15 έτη τουλάχιστον ακόμη, διά να δυνηθή να οδηγήση την Κίναν διά μέσου του πολέμου και να συμπληρώση την εθνικήν αναδημιουργίαν την διεξαγομένην σήμερον υπό της κυβερνήσεως του Τσουνκ Κινγκ.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Ο υποχρεωτικός και χάριν θεραπευτικών σκοπών και προς τιμωρίαν εγκλεισμός των [τοξικομανών] εις ειδικά σανατόρια ενδείκνυται από της πλευράς αυτής. Εξ άλλου η Κυβέρνησις η οποία έλαβεν ήδη σειράν μέτρων διά τον έλεγχον της πωλήσεως ναρκωτικών εις τα φαρμακεία, ώστε να παύση υφισταμένη και η υπόνοια έστω ότι υπάρχουν μερικοί ασυνείδητοι φαρμακοποιοί διευκολύνοντες την διάδοσιν των τοξικών δηλητηρίων, ας συνεχίση με πάσαν αυστηρότητα την προς την κατεύθυνσιν ταύτην προσπάθειαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή