Ερντογάν: Καμία απειλή δεν θα αποτρέψει τις έρευνές μας στη Μεσόγειο

Ερντογάν: Καμία απειλή δεν θα αποτρέψει τις έρευνές μας στη Μεσόγειο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες δηλώσεις για την Ανατολική Μεσόγειο προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εργοστάσιο στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για αγώνα της Τουρκίας σε ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη που είναι «αγώνας για το μέλλον της» και  προεξήγγειλε ότι την ερχόμενη Παρασκευή, θα δώσει ένα καλό νέο στον λαό της Τουρκίας, αναφέροντας:: «Πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία».

Οσον αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο , ο Ερντογάν προχώρησε σε περίεργες αναλογίες με τη Συνθήκη των Σεβρών λέγοντας:  «Οπως απορρίψαμε πριν από έναν αιώνα τη συνθήκη των Σεβρών, έτσι και σήμερα δεν θα υποκύψουμε στις νέες Σέβρες που θέλουν να μας επιβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο».

«Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι το τέλος», πρόσθεσε ακόμη ο Τούρκος Πρόεδρος: «Καμία αποικιοκρατική δύναμη ή απειλή δεν μπορεί να αποκλείσει τη χώρα μας από τους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου που πιστεύεται ότι βρίσκονται στην περιοχή», είπε υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα θέλει να δώσει τη λύση στις εντάσεις μέσω διαλόγου και διπλωματίας, παρά να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση.

«Δώσαμε ώθηση στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Τα βήματα στην ανατολική  Μεσόγειο αποτελούν ζωτικής σημασίας για να σταματήσουμε την εξάρτησή μας από το εξωτερικό.  Ο αγώνας της Τουρκίας από την ανατ. Μεσόγειο μέχρι τη Λιβύη δεν είναι μόνο ένας αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων αλλά ένας αγώνας για το μέλλον της», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή