Στ. Πέτσας: Καλύτερη η εικόνα της Ελλάδας από άλλες χώρες

Στ. Πέτσας: Καλύτερη η εικόνα της Ελλάδας από άλλες χώρες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως η Ελλάδα «ήταν και παραμένει σε καλύτερο επιδημιολογικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλες χώρες», παρά την έξαρση που παρατηρείται ξανά τις τελευταίες εβδομάδες παγκοσμίως έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οπως είπε, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα καταγεγραμμένα κρούσματα αγγίζουν πλέον τα 22,1 εκατομμύρια, στην Ευρώπη φτάνουν τα 1,9 εκατομμύρια και στην Ελλάδα τα 7.684. Οι θάνατοι που αποτελούν τον πιο σκληρό, τον πιο θλιβερό, αλλά και τον πιο αδιάψευστο δείκτη για το κόστος που πληρώνει κάθε χώρα από την πανδημία ανέρχονται σε 770.273 παγκοσμίως, σε 179.660 στην Ε.Ε. και σε 235 στην Ελλάδα».

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως «σε παγκόσμιο επίπεδο, ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι 2.831 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα ανέρχονται σε 693 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους».

«Και ενώ ο μέσος όρος θανάτων παγκοσμίως είναι 100 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, στην Ελλάδα είναι 22, δηλαδή πέντε φορές περίπου μικρότερος. Έτσι, η χώρα μας κατατάσσεται στην  132η θέση ως προς τα  κρούσματα του κορονοϊού και στην 108η θέση ως προς τους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους. Επαναλαμβάνω, η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας ήταν καλύτερη στην πρώτη φάση της πανδημίας, έναντι των περισσοτέρων άλλων χωρών και εξακολουθεί να είναι καλύτερη και στη δεύτερη φάση της».

Και επειδή -όπως σημείωσε- μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, παρουσίασε τα εξής γραφήματα:

Στ. Πέτσας: Καλύτερη η εικόνα της Ελλάδας από άλλες χώρες-1
Στ. Πέτσας: Καλύτερη η εικόνα της Ελλάδας από άλλες χώρες-2
Στ. Πέτσας: Καλύτερη η εικόνα της Ελλάδας από άλλες χώρες-3

«Ταυτόχρονα, επειδή η μετάδοση του ιού, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οφείλεται πρωτίστως στην εγχώρια κυκλοφορία και στη μη τήρηση των απαιτούμενων προφυλάξεων, η Κυβέρνηση αφενός εντείνει τους ελέγχους και αφετέρου επαναλαμβάνει την υποχρέωση όλων  να τηρήσουμε αυστηρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί: 

  • Την τήρηση των κανόνων υγιεινής,
  • Την τήρηση των αποστάσεων,
  • Τη χρήση μάσκας,
  • Την αποφυγή των συναθροίσεων,
  • Την  τήρηση των ιδιαίτερων, πρόσθετων, μέτρων που έχουν ληφθεί σε τουριστικές περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, από τον Πόρο αρχικά, μέχρι τη Μύκονο και την Χαλκιδική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή