Συνέχεια συγκρούσεων στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια συγκρούσεων στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα διπλό χτύπημα της κίνησης των «53+» συνεχίστηκε το σίριαλ των εσωτερικών συγκρούσεων στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμακώνει την εφ’ όλης της ύλης κριτική κατά της κυβέρνησης. Με δύο αναρτήσεις στον ιστότοπο commonality, που απηχεί τις απόψεις της τάσης, στο στόχαστρο βρέθηκαν τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και μέλη της «πασοκικής» πτέρυγας της Κουμουνδούρου, ενώ δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά της ηγεσίας.

Απαντώντας στην πρόσφατη κριτική του βουλευτή Χανίων κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, γίνεται λόγος για «ανεύθυνες και εκ του ασφαλούς» κατηγορίες κατά του τέως υπουργού Οικονομικών ότι ευθύνεται για το γεγονός πως χάθηκε η μεσαία τάξη από την εκλογική δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συντάκτες του άρθρου καταλογίζουν στον κ. Πολάκη «άγνοια της πραγματικής δημοσιονομικής κατάστασης», ενώ καυτηριάζουν τη λέξη «αρχηγός» που χρησιμοποιεί ο τελευταίος για τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για «παλαιοκομματική αντίληψη που αντιστοιχεί στην ανδρεοπαπανδρεϊκή παράδοση και όχι σε εκείνη της Αριστεράς». Τα παραπάνω, σε κάθε περίπτωση, ενισχύουν την εικόνα περί… φθινοπωρινής αναμέτρησης μεταξύ των δύο πλευρών στον δρόμο για το συνέδριο, η οποία προσώρας εκφράζεται με συνεχείς εκατέρωθεν τοποθετήσεις.

Στο ίδιο συγκρουσιακό παζλ εντάσσεται και η δεύτερη, σαφώς πιο αιχμηρή ανάρτηση, που αποτυπώνει εκ νέου την αντίθεση της τάσης στην «πασοκοποίηση» του κόμματος. Ιδιαίτερα οξείς είναι οι τόνοι κατά πρώην πράσινων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία καταλογίζονται «θλιβερές μέθοδοι απαξίωσης των εσωτερικών “αντιπάλων”» καθώς και «προεδρολαγνεία». Στο στόχαστρο τίθενται συγκεκριμένα στελέχη (Τζάκρη, Μωραΐτης, Θεοχαρόπουλος), ενώ από το κάδρο της κριτικής δεν λείπει και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, με νέες προειδοποιητικές βολές για το εγχείρημα του μετασχηματισμού της Κουμουνδούρου. 

Απαντώντας εξάλλου στις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η θέση του για τα σχολεία «είναι σαφής και ξεκάθαρη, άνοιγμα με ενίσχυση των υποδομών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν μάσκες για όλους και μικρότερα τμήματα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τις απίστευτες παλινωδίες της δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες και δίνει τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή