Κυρ. Μητσοτάκης: «Οχι στη μηδενιστική κριτική»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Οχι στη μηδενιστική κριτική»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη κινητοποίηση, μέσω και της Βουλής, θέτει ο πρωθυπουργός τον μηχανισμό πολιτικής διαχείρισης των θεμάτων μείζονος σημασίας που αντιμετωπίζει η χώρα, με κορυφαία αυτά του κορωνοϊού και των διεθνών σχέσεων της Ελλάδας στο ευρύτερο πλαίσιο των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μέτρων προφύλαξης της κοινωνίας από την εξάπλωση της COVID-19, ειδικά στην παρούσα συγκυρία κατά την οποία κλιμακώνονται οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των μονάδων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, πως κρίσιμο μέγεθος για την επιτυχία των σχεδιαζόμενων μέτρων είναι η αποφυγή μιας καταστροφολογικής και μηδενιστικής κριτικής.

«Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο εάν όλα τα κόμματα, με υπεύθυνο τρόπο, τοποθετηθούν για το αν στηρίζουν ή όχι τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης», είπε χθες κατά τη διάρκεια της τακτικής τηλεδιάσκεψης για την παρακολούθηση της εξέλιξης στο μέτωπο του κορωνοϊού, και συνέχισε: «Αυτό το οποίο δεν χρειαζόμαστε σήμερα είναι μια κυνική, αφοριστική, καταστροφολογική κριτική, που αδικεί την προσπάθεια την οποία κάνει όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά συνολικά η χώρα, να ελέγξει αυτό το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού. Μια μηδενιστική κριτική η οποία πολλές φορές τροφοδοτεί και θεωρίες και σενάρια συνωμοσίας, τα οποία πρέπει να αποκρούσουμε όλοι με ευθύνη και με τον πιο απόλυτο τρόπο».

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε με έμφαση ότι από την αντιπολίτευση ζητεί «το αυτονόητο»: «Ολα τα κόμματα να τοποθετηθούν για το αν στηρίζουν ή όχι αυτές τις βασικές κεντρικές επιλογές, με ένα “ναι” ή με ένα “όχι”. Οι γενικοί αφορισμοί και η οριζόντια καταστροφολογία θεωρώ ότι δεν είναι εναρμονισμένα με το πνεύμα ενότητας το οποίο πρέπει συνολικά ως χώρα να επιδείξουμε για να βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη, τη μάχη του περιορισμού της δεύτερης φάσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Σε συνέχεια των ανωτέρω και υπογραμμίζοντας τη σημασία της διαφάνειας ως προς την ενημέρωση για τις εξελίξεις, ζήτησε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία των υπουργών Υγείας Β. Κικίλια και Παιδείας Νίκης Κεραμέως, «προκειμένου να παρατεθούν τα δεδομένα, να αναλυθούν οι αποφάσεις και να κληθούν τα κόμματα να πάρουν υπεύθυνη θέση». Η συνεδρίαση αυτή προγραμματίστηκε ήδη για το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης.

Το απόγευμα της προηγουμένης θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμυνας για τη συζήτηση των νομοσχεδίων μέσω των οποίων κυρώνονται οι συμφωνίες της χώρας μας με Ιταλία και Αίγυπτο για τις ΑΟΖ, ενόψει της ψήφισής τους την Τετάρτη. Νωρίτερα, τη Δευτέρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής για την «κατασκευή νέου, αναβάθμιση – επισκευή υφιστάμενου τεχνητού εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Εβρου».

Με τον Μπορίσοφ

Εκείνη την ώρα, πάντως, ο πρωθυπουργός, όπως ανακοινώθηκε χθες, θα παραστεί μαζί με το Βούλγαρο ομόλογό του Μπ. Μπορίσοφ στην τελετή (στο Ζάππειο) υπογραφής για τη συμμετοχή της βουλγαρικής εταιρείας Bulgartransgaz στο έργο του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή